Motorrijden

Een race tegen de klok, motor rit naar Punta Allen, Mexico

Nooit gedacht dat ik ooit zo lang off-road zou rijden, 54 km en dan ook nog terug. In de Filipijnen reed ik met de Kawasaki Dominar en de Yamaha SZ150 vaak off road omdat dat onvermijdelijk was, maar korte stukjes, nooit uren achter elkaar. Gelukkig is de BMW G 310 GS meer geschikt voor dit soort ritten

We planden een dagtochtje naar Tulum en door naar Punta Allen, dat is een klein dorpje aan het einde van een landtong en achter het natuurreservaat Sian Ka”an, wat weer aan het einde van de hotelzone in Tulum te vinden is.

Punta, Allen, Mexico, Road Trip

Misschien hadden we beter een uurtje eerder kunnen vertrekken!

We vertrokken rond 9 uur uit Cancun, en we realiseerden ons halverwege Punta Allen op een weg vol kuilen en blubber dat we beter een uurtje eerder hadden kunnen vertrekken. Om het natuurpark voor het donker uit te komen was een race tegen de klok!

We reden eerst door de hotelzone in Tulum, als je Cancun gewend bent is dat wel een beetje ene verrassing, want Tulum heeft een luxe en exclusive uitstraling, de weg door de hotelzone spreekt eerder van verwaarlozing en chaos.

https://youtu.be/A8aFsAaqyvM

Het was een prachtige rit, met veel verrassingen onderweg

Zoals prachtige vergezichten, maar ook minder leuke verrassingen, zoals diepe kuilen vol modderig water en dikke kleverige modder stukken die lastig te manoevreren waren. Maar de natuur was prachtig en op sommige punten was het echt de moeite waard om even te stoppen en dat allemaal in je op te nemen.

https://youtu.be/8MGW2uQjyzY

Punta Allen, een dorp op het strand met een kerk met het mooiste uitzicht van de wereld

De aankomst in het dorp Punta Allen heb ik helaas niet gefilmd, maar we moesten door 1 groot meer, alle (onverharde) straten waren onder gelopen. Omdat het eerder die ochtend had geregend. Het was een slaperig stadje, en het ligt pal op het strand. Het herinnerde me aan de Filipijnen, palmbomen, restaurant aan het water, en heel toegankelijk, zo anders dan de georganiseerde hotelzone’s in Mexico waar het strand vaak verborgen is achter hoge hotels die een dagprijs berekenen als je naar binnen wilt.

Maar we moesten ook nog terug en na een snel drankje in het enigste restaurant in het dorp, zijn we wee teruggereden, want de tijd dringt end e zon gaat onder en het wordt heel snel donker aan het einde van de middag. Het park is verlaten en zonder openbare verlichting en er is amper verkeer. Daar wilde ik echt niet rijden in de avond, dus het werd een race tegen de klok!

https://youtu.be/i_xcp5HaDMc

En dan de motor, hoe ziet die eruit na zo’n off road rit door de blubber?

Rij jij mee op de volgende tocht?

Je kunt meerijden op onze motortocht door Mexico, we zullen maanden onderweg zijn, we rijden van Yucatan tot aan de andere kant. Geen idee hoe lang dat gaat duren. We zoeken een plek om een thuisbasis te maken en dan van daaruit motortochten te maken. We hebben geen echt plan, maar we plannen wel…..en als jij meerijdt is het nog leuker!

Je kunt deelnemen aan deze prachtige reis door een (gratis) abonnement te nemen op het YouTube kanaal en als je dan op het belletje klikt krijg je op YouTube een teken dat er een nieuwe video is. (ga naar: Leaving Holland Channel)

Wil jij zelf routes rijden in Mexico?

Als er een leuke rit is geweeest uploaden we een GPX bestand naar deze website, jij kunt hem daar downloaden voor je eigen GPS. We wensen je veel rijplezier!

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!