trein, florence, pisa, tijd, prijs, kaartje
Italië,  Vakantiegangers

Hoe reis ik met de trein van Florence naar Pisa

Vandaag vroeg op, gisteren heb ik een kaartje gekocht om samen met mijn reisgenoot naar Pisa te gaan. We willen de scheve toren van Pisa met eigen ogen zien en Florence is niet zo ver van Pisa vandaan.

Hoe je eenvoudig een kaartje kunt kopen in Italië leg ik in deze post uit.

treinkaartje pisa florence

Vanaf Station Florence Santa Maria Novella wat het hoofdstation in Florence is vertrekt ongeveer elke 10 minuten een trein naar Pisa. Van stoptrein tot sneltrein. En uiteraard ook vanuit Pisa weer terug.

De trein vertrekt van perron 3 en dat is even een stukje lopen, je gaat helemaal langs spoor 5 en daarzijn de regionale spoorlijnen.
In Pisa komen we aan op spoor 2 en daarvandaan vertrekt onze trein ook weer.

Vandaag reize n we met TrenItalia, hun automaat die ook Engels spreekt helpt ons heel makkelijk door het keuze menu. Wat wel anders is dan met de hoge snelheids treinen die buiten de regio gaan is dat je geen plaats toegewezen krijgt en dat je zelf je treinkaartje kunt adstempelen. Het voordeel is dat als je hem mist, je gewoon een trein later neemt.
Er is immers geen zitplaats reservering.

Het kaartje kost 8,80 euro voor een rit van bijna anderhalf uur. Heel eerlijk gezegd vind ik treinzreizen in Italie niet zo heel duur. En het is een leuke rit.

treinreizen, italie, florence, pisa, kosten, tijd, hoe

Afstempelen van je kaartje doe je bij een TrenItalia stempelautomaat. Dat verschilt een beetje per station: in Florence hangen ze op het perron en passeer je eerste de controle, in Pisa hangen ze overal op het station en is er niet echt een controle voor je het perron opgaat.

Niet vergeten af te stempelen, want ze controleren je kaartje in de trein door de QR code te scannen en niet afgestempelde aartjes leveren een boete op tot wel 100 euro per persoon.

 
weg uit Nederland

 

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jij dit kunt lezen.

Je kunt betalen met creditcard, paypal of via bankoverschrijving.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!