Emigreren

Emigratie, maar wat als het mislukt?

Daar gaan we in al die mooie plannen en geweldige dromen natuurlijk niet van uit dat het mislukt, toch? Vol goede moed plan je je nieuwe toekomst en je gelooft in je plannen en je nieuwe toekomst. Toch zijn er altijd mensen die proberen jouw brandend vuurtje voor iets moois te doven, en soms doe je daar zelf aan mee, want twijfel is heel normaal tijdens het emigratieproces.

Ik weet niet hoe het jou vergaat tijdens je plannen en gedurende het proces van emigratie, maar voor mij was het een enorme rollercoaster van emoties. De ene dag wist ik het zeker, de andere dag twijfelde ik zo erg dat ik bijna bang werd om te gaan en als ik dat overwonnen had was er wel weer een azijnpisser in mijn omgeving die zich afvroeg wat ik allemaal wel niet opgaf in het “geweldige Nederland” en moest ik iets verdedigen waar ik soms zelf niet van kon overzien of het wel succesvol zou worden.

Niemand wil falen en zeker niet in een tweede kans in het leven

Emigreren is een nieuwe kans voor jezelf creëren. Soms is dat een tweede kans, voor een enkeling is het zelfs een derde fo vierde kans. Omdat het een kwestie is van opnieuw beginnen. Je carrière alles zet je aan de kant en je maakt een frisse start, en vol goede moed.

Je wilt iets veranderen in je leven en je hoopt en denkt en droomt dat emigratie die goede wending kan bieden.

Ik werd altijd een beetje kriebelig van mensen die dan het matje onder mijn voeten probeerden weg te trekken en me onzeker wilde maken over mijn plannen. Mensen die niet geloofden in waar ik zelf zo graa gin wilde geloven maar wat zo spannend was dat ik soms ook een beetje bang was. het is tenslotte een sprong in het diepe.

En voor mij helemaal, ik gooide mijn hele leven om, ik bouwde een nieuwe carrière en omarmde als digitale nomade in wording een nieuwe levensstijl.

Daarbij vertrok ik ook naar een land waar ik nog nooit was geweest, dus ik had geen vakantie ervaringen of herinneringen om op te bouwen, ik sprong letterlijk in het duister.

Dat zal voor jou niet veel anders zijn, en ook jij zult momenten hebben van twijfel.

  • of je wel genoeg onderzoek hebt gedaan
  • of het huis wat je wilt kopen wel goed is
  • of de mensen je wel eerlijk behandelen en je niet belazerd word waar je bijstaat
  • wat als je ziek wordt
  • wat doe je je gezin aan
  • wat als het mislukt?

Allemaal vragen en twijfels die heel normaal zijn bij emigratie.

Toch kun je met veel minder van deze zorgen emigreren als je dat wilt

Ik geloof heilig in het feit dat je tijdens en na emigratie jezelf beter leert kennen. En voor sommige mensen pakt dat dan verkeerd uit, ze hebben het land van hun keuze overschat of onderschat, ze hebben de bureaucratie onderschat, en dus eigenlijk hebben ze zichzelf onderschat. Want als jij goed weet wie jij bent en wat je nodig hebt om gelukkig te zijn, dan sta je aan het stuur en heb je controle over je nieuwe toekomst.

Dan weet je hoe je reageert op tegenslag, vertraging, set-backs en je weet of je plannen realistisch zijn. Zowel qua wensen als financieel.

Hoe zorg je ervoor dat je emigratie een succes wordt?

Door het opbouwen van kennis, kennis over jezelf, je wensen en dromen, je kwaliteiten en talenten, maar ook je financiële positie en hoe die invloed heeft op je mogelijkheden.

Ik heb al mijn levenslessen gebundeld in een boekje, Alle gesprekken die ik met klanten heb gehad over de jaren, alle vragen alle twijfel, heb ik omgezet in een simpele methode om jou te laten slagen in je emigratieplannen.

Stap voor stap (dat kan in 1 avondje) werk je dit boekje door en aan het einde heb je een prima beeld over je emigratieplannen en jouw plekje daarin. Je weet heel duidelijk te verwoorden wat je wilt, waar je naar toe werkt, wat je wensen zijn en of dat past in je financiële plaatje. En het vertelt je ook of je realistisch bent en het land van jouw keuze wel bij je past. Ben je flexibel genoeg, heb je de juiste talenten en kwaliteiten? Hoe zit het met je achterban?

Als je nog geen land hebt om naar toe te emigreren geef thet boekje inzicht in welk land bij jou zou kunnen passen en hoe de dat land vindt.

Kortom, het boekje helpt je een verstandige onderbouwde keuze te maken en je dromen te verankeren in een goed plan.

Je koop het boekje in een paar klikken, na betaling ontvang je een download link en kun je aan de slag om van jouw emigratiedroom een succesvol plan te maken.

 

Meer lezen over emigratie of praten over emgiratie, bekijk dan deze producten eens, het boekje over het maken van een Emigratieprofiel (bovenstaande eboek) is ook onderdeel van het Handboek Emigratie (onderstaand eboek)

 

Wat als je wel het gevoel hebt dat je emigratie aan het mislukken is?

Stel je leest dit artikel en je zocht op “mislukte emigratie” en wat je nu veder moet doen. Denk dan niet gelijk aan terugkeer naar Nederland. Je kunt ook kijken, met de hulp van bovengenoegm boekje, of je niet gewoon in het verkeerde land zit. Het gevoel dat emigratie is mislukt, of de acceptatie daarvan, omdat het door omstandigheden anders is gelopen dan je ooit droomde en verwachte, wil neit zeggen dat het een doodlopende straat is.

Er zijn vaak wel oplossingen en soms liggen die oplossingen in anders benaderen van de situatie waar je nu inzit.

Een vraag die je jezelf zou kunnen stellen is: Hoe zou ik dit opgelost hebben als ik in Nederland woonde. Tenslotte zit veel van je levenservaring en kennis in je Nederlandse verleden en dus dat referentiekader, en dat kader past vaak niet in je nieuwe thuisland.

Dus doe eens net alsof je in Nederland was, en bedenk dan een oplossing. Kun je die oplossing toepassen in je nieuwe thuisland? Is het mogelijk dit probleem op te lossen zonder gelijk je boeltje op te pakken en terug te keren.

Terugkeren naar Nederland is heel lastig

Nederland is 1 van de weinige landen die slecht voor zijn emiranten zorgt. Als je als Nederlander naa rhet buiteland verhuisd laat de regering je echt los zeg maar. Je bent vaak d edupe van allerhande hanelsakkoorden en verdragen die Nederland met andere landen sluit en voor terugkerende Nederlanders is geen ruimte. Het is een beetje een “uit het oog uit het hart”-verhaal.

Misschien is terugkeren naar Nederland nog wel moeilijker dan emigratie. Je bent voor een woning vaak aangewezen op de private sector en omdat je geen baan hebt of inkomsten willen die je vaak niets verhuren.

Je zit een beetje in een vicueuze cirkel van regels war je aan meot voldoen zsoals inschrijven een ziektekostenverzkering afsluiten en de behoefte aan inkomsten en huisvesting. En door de lange wachttijden in Nederland voor beiden kon terugkeer wel eens onmogelijk lasstig zijn. Daarom mijn opmerking: kun je het probleem oplossen zonder gelijk aan terugkeer naar Nederland te denken?

Je kunt ook in het buitenland een baan zoeken, of om hulp vragen, en misschien is het wel gewoon een kwestie van een ander land, wellicht goedkoper land, of wellicht een land met een ander economisch, sociaal of cultureel klimaat.

En als het toch niet gaat: bedenk dan: je hebt het geprobeert, je bent een ervaring rijker. En wat een ander er ook van vindt, je bent superstoer omdat je die ervaring hebt opgedaan.

Waar niets mag mislukken kan niets nieuws ontstaan – OMdenken

 

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jij dit kunt lezen.

Je kunt betalen met creditcard, paypal of via bankoverschrijving.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!