Dagboek

Hey Jeanette, waar zit je nu? En blijf je daar?

In de rubriek “veel gestelde vragen aan Jeanette” beantwoord ik lezersvragen die veel voorkomen. En vandaag is dat de vraag over mijn verblijfplaats. Het is voor mensen blijkbaar lastig om bij te houden waar ik ben, en eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik vanwege mijn eigen privacy en soms veiligheid niet altijd zeg waar ik precies ben.

Dat laatste ga ik even uitleggen. Toen ik met deze levensstijl en met deze manier van schrijven en filmen begon, leerde ik al snel als dat mensen heel bijzondere trekjes hebben. Ze willen het naadje van de kous weten. Vragen zoals: waar betaal jij dit eigenlijk van, worden gewoon gesteld zonder enige terughoudendheid of gene. (lees ook: Hoe verdien ik online geld?) Maar het gaat verder. Vooral op mijn Engelstalige website zijn er mensen geweest die willen weten waar ik precies woon en wat ik dagelijks doe, en ik heb geleerd daar wat schimmig over te zijn. Laten we zeggen dat ik door schade en schande wijzer ben geworden. (bekijk ook: De route naar mijn huis in de Filipijnen)

Daarnaast reis ik niet altijd door landen of gebieden die veilig zijn voor toeristen. En mijn manier van reizen maakt me kwetsbaar. Ik ben veel alleen op pad, rij op een motor en ik heb geen zin om overvallen of gekidnapt te worden. Ik krijg best veel geldverzoeken van mensen die er van overtuigd zijn dat elke buitenlander stinkende rijk is. En soms zijn die mensen vasthouden.

Daarom ben ik wat schimmig over waar ik nu precies ben.

Okay dat snap ik, maar waar zit je nu dan, ongeveer?

Ik ben eindelijk aangekomen op de eindbestemming van mijn reis. Ik ben op 12 juli vertrokken uit Cancun, Quintana Roo, Mexico en ik ben nu in La Paz, Baja California Sur. Helemaal aan de andere kant van het land dus.

Ik woon niet in de La Paz zelf, maar in een dorpje in de omgeving, op de rand van de woestijn. Zandwegen alom hier en afgezien van de komst van de postbode, vuilnisman en gasauto gebeurd hier hoegenaamd niks. (bekijk mijn dorp: Wandelend door mijn dorp)

Enne, blijf je daar dan? Of ga je weer op reis?

Dat weet ik nog niet. Misschien ga ik dit huis wel langer huren dan ik nu met de huisbaas heb afgesproken. Ik vind het een prettige plek. Ik kijk niet heel ver vooruit normaal gesproken en met de huidige situatie in de wereld is het plannen van reizen ook niet zo makkelijk. Zeker niet als je nog grootste plannen hebt zoals van Zuid Chili naar Canada rijden, en de USA oversteken van kust naar kust en alle grote nationale parken bekijken.

Die plannen staan allemaal in de ijskast

Voor nu is hier in de omgeving genoeg te doen. Ik heb een hele nieuwe landtong vol nieuwe uitdagingen te ontdekken. Daarbij ben ik ook moe. Een motortrektocht door Mexico waarbij je niet over tolwegen rijdt is best inspannend en uitdagend. De wegen hier zijn absoluut niet te vergelijken met wegen in Europa. En zeker niet als je in de regentijd rijdt. (Bekijk: Door deze vreselijk slechte weg brak mijn GoPro mount )

Of ik hier blijf weet ik dus nog niet, ergens in mijn hoofd zit ook het luxe plan om vanaf nu te reizen met een huis op de achtergrond, een plek waar ik naar terug kan keren, maar dat is best duur, want je huur loopt ook gewoon door en mijn budget is heel erg beperkt. Dus misschien blijft dat wel een droom. EN pak ik op een dag alles weer in en ga ik weer op pad.

Heb jij een vraag aan mij?

Misschien heb jij wel een vraag aan mij die ik nog niet beantwoord heb, bijvoorbeeld over mijn werk als digitale nomade, of mijn reizen in Europa en de Filipijnen, of misschien wel gewoon over mij, wonen in Mexico en emigratie.

Stel hem in de reactiemogelijkheden.

Ik beloof je dat ik altijd terug reageer.

 

 

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!