Emigreren

Emigreren en een postadres in Nederland

Als je gaat emigreren kun je soms beter een postadres in Nederland aanhouden. Omdat in dit digitale tijdperk vreemd genoeg nog heel veel instanties formulieren per post verzenden. Bijvoorbeeld je particuliere pensioenfonds. Maar ook zaken als bankpassen en belastingformulieren.

Het klinkt raar natuurlijk dat in dit tijdperk waarin alles bijna digitaal gaat de nadruk bij emigratie op het woord ‘bijna’ ligt. Want niet alles gaat digitaal, zeker niet als je in het buitenland woont. Daarom is het bijvoorbeeld van belang dat je voor je vertrek je DigiD in orde maakt en activeert. Dat is 1 van die vele kleine dingen die heel belangrijk kunnen zijn en bijna onmogelijk te doen zijn vanuit het buitenland.

Een postadres aanhouden in Nederland is om meer dan 1 reden verstandig. Zeker als je nog lopende zaken hebt in Nederland, zoals een huis wat je verhuurd. (lees ook: Na Emigratie je Nederlandse huis verhuren)

Maar ook t.a.v. bankzaken is het niet verkeerd om een Nederlands adres aan te houden in je bank-app. (lees ook: Geëmigreerd en de bank zegt mijn bankrekening op)

  • Maar hoe regel je nu een postadres?
  • En wat zijn de voorwaarden?
  • En wat kun je wel en niet regelen met een postadres?
  • En hoe zit het met een briefadres bij de gemeente, is dat hetzelfde?
  • En de Belastingdienst?
  • En zijn er ook bedrijven die dit voor mij kunnen verzorgen?
  • Is het legaal om een postadres op te geven wat in Nederland is en ik ben in het buitenland?
  • en wat is nu precies een postadres? En wanneer kies ik voor een briefadres?

Allemaal vragen die beantwoord worden in het infoblad “Postadres & Emigratie”.

Je krijgt tips, informatie, uitleg en handige webadressen naar websites die voor jou van belang zijn als jij een postadres wilt aanhouden in Nederland na je emigratie.

Na betaling ontvang je via email een download link voor een kleurrijk en informatief info blad. Je kunt dan direct verder lezen, inclusief een lijst met webadressen.

De info bladen op de website Leaving Holland werken als een soort Paywall. Veel websites gebruiken een paywall om mensen te laten betalen voor meer uitgebreide specialistische informatie. Vaak door middel van een abonnement. Op Leaving Holland is het slechts een eenmalig bijdrage en geen abonnement.

 

 

error: Sorry!