Emigreren,  Wonen in Mexico

Mexico voor Beginners

Ik krijg nog steeds heel veel vragen over het leven in Mexico en over de verblijfsvergunningen voor Mexico en hoe je dat aanvraagt. En over de kosten van levensonderhoud in Mexico. Ik ben blij dat de website zo goed wordt gevonden en ik doe mijn best om alle informatie op deze website up to date te houden zodat jullie hier je antwoord kunnen vinden.

Onlangs zei iemand: kun je niet een online cursus: Mexico voor beginners geven? En daar heb ik over nagedacht. want misschien is dat wel leuk om te doen. Wikken wegen, ideeën heen en weer gooien en afkeuren. Maar ik kom er toch op uit dat ik eigenlijk al een website ben voor beginnende migranten naar Mexico. En als ik een cursus zou gaan doen dat ik dan het wiel opnieuw uitvind. Daarbij blijf ik een beetje worstelen met vakantiegangers en emigranten. Dat zijn toch twee hele verschillende groepen.

Natuurlijk is er wel een draai aan te geven, ik zou online seminars kunnen doen die je tegen betaling kunt bijwonen. En dan kun je zelf kiezen. Maar emigratieadvies, ook voor die mensen die naar Mexico gaan is zo persoonlijk. Ik bouw met de meeste van mijn klanten een band op en weet meer van hen dan alleen de vragen die ze stellen. Dat persoonlijke, wat ik zo belangrijk vind in het formuleren van het advies, dat zou in zo’n online cursus denk ik verdwijnen, want dan wordt het toch een algemeen groepsding, een “one size fits all”-soort van informatie bijeenkomst. En dat heb ik al. Alleen moet je lezen en soms luisteren. (ga naar de podcasts over Mexico )

Nu ja, het idee is nog niet afgeserveerd, ik stoei nog met de gedachte om in de toekomst wel zoiets te gaan ontwerpen maar daar heb ik meer tijd voor nodig om dat goed op te zetten. Ik overweeg een serie podcasts, of misschien wel een praatprogramma. Het ligt in de week zeg maar.

En tot die tijd kun jij als Mexico beginner gewoon lekker over deze website browsen en alle informatie vinden, gratis maar soms ook betaald, want ook in Mexico gaat alleen de zon voor niks op. Ik moet wel de huur betalen zeg maar.

Op vakantie naar Mexico

Als je alleen maar op vakantie naar Mexico wilt maar twijfelt of het wel het goede land voor jou is als vakantiebestemming, ook dan kun je hier op deze website terecht! (ga naar: de categorie “Vakantiegangers”)

Voor jou schrijf ik over

 • de zeewier problemen in Cancun en Playa del Carmen en de rest van de riviere Maya
 • over veiligheid op de meest bekende vakantie bestemmingen
 • backpacken door Mexico
 • het weer en de tijd in Mexico en de beste tijd van het jaar om hier te zijn
 • de mooiste stranden komen aan bod, vooral de onbekende
 • en leuke dagtochtjes

En mocht je nu zelf op pad willen naar de mooiste plekjes van Mexico dan is er de website MotoTravel, waar alle routes die ik in Mexico heb gereden beschikbaar zijn, inclusief leuke aandachtspunten en gezellige stops. Altijd leuk als je een auto huurt! (ga naar: MotoTravel, make life an adventure)

Emigreren naar Mexico

Voor alle mensen die in Mexico willen gaan wonen heb ik een hele speciale afdeling op deze website. Vol informatie en producten om jouw transitie naar Mexico zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Zo heb je het ultieme Mexico pakket als super koopje, of simpelweg het handboek “Wonen in Mexico” of als je de rest van je nieuwe leven in Mexico lekker zelf uit wilt zoeken alleen de handleiding voor de aanvraag van een visum aka resident permit.

Maar ook de startpagina “Verhuizen naar Mexico” biedt een prachtig uitgangspunt om al je nieuwsgierigheid en vragen over Mexico tevreden te stellen en te beantwoorden, en dat is allemaal gratis informatie. (Ga naar: Verhuizen naar Mexico )

Op die pagina vind je artikelen over onderwerpen als

 • huisvesting
 • veiligheid
 • leuke steden en dorpen om te wonen
 • je verblijfsvergunning zelf regelen
 • wetten en regels
 • algemene informatie en artikelen over Mexico en het leven in Mexico boordevol praktische informatie

Klikken, lezen en bladeren, en je weet heel veel over het leven in Mexico, met de foto’s erbij kun je een prachtig plaatje maken over je toekomst. En dan aan het werk: rekenen, plannen, en een datum prikken om te vertrekken.

(lees ook: Wat is een Emigratie Profiel?)

Nederland achter je laten

En via de categorie “Emigreren” vind je dan alles wat je moet weten over

 • veiligheid en emigratie, want dat is meer dan misdaadcijfers en geweld
 • pensioen na je emigratie en andere geldzaken zoals je Nederlandse bankrekening als je buiten Europa gaat wonen
 • afscheid nemen, heimwee voorkomen, twijfel en doorzetten
 • het afronden van Nederland zodat je niets vergeet en later geen boetes krijgt of andere problemen
 • wat je met je huis kunt doen en wanneer je je verzekeringen opzegt
 • de gevolgen van uitschrijven uit Nederland

(Ga naar: Emigreren hoe doe je dat?)

Eigenlijk komt elk onderwerp wel aan bod. En in de Emigratie Winkel vind je boeken en info bladen om je gedetailleerd verder te helpen. Er is zelfs een spaarplan voor je emigratie als je niet voldoende geld hebt of denkt te hebben.

Want hoewel emigreren helemaal niet duur hoeft te zijn, is een beetje geld wel lekker voor een goede start. (lees ook: Hoeveel geld heb je nodig om te emigreren?)

Tot slot in Mexico voor beginners

Misschien ben je al wel eens in Mexico op vakantie geweest, in de Riviera Maya bijvoorbeeld of op rondreis. Maar misschien ook niet. Laat je niet verleiden door de mooie plaatjes en de prachtige enthousiaste verhalen. Wat ik probeer op deze website is een realistisch beeld van Mexico weer te geven. Dus is het soms wat rauw en hard wellicht, maar dat is het leven in Mexico ook, zeker als je de toeristen gebieden achter je laat en de binnenlanden intrekt.

Ik reis al ruim 4 jaar door dit land, op de motor, en ik trek door de meest afgelegen gebieden waar zelden toeristen komen. En geloof me, Mexico is niet 1 grote kleurige boel vol tequila en fiesta’s. Mexico is ook beton, armoede en achterstand, bergen vuilnis in de berm en overstroomde straten, aardverschuivingen, aardbevingen en zelfs vulkaanuitbarstingen.

Er zijn gebieden met grote droogte en waterproblemen, waar soms geen water meer uit de kraan komt, en er zijn gebieden die verzuipen, er zijn gebieden waar het sneeuwt in de winter en gebieden waar het zomaar 45ºC kan worden op een normale dag. Er zijn witte stranden, maar ook grauwe en grijze. Er zijn vreselijk lelijke industriegebieden, en hectaren vol windmolens en zonnepanelen, maar vooral ook stinkende dieselcentrales. Er is woeste ongerepte natuur en er zijn in dit land van bandieten en kartels meer regels dan je misschien lief is.

Het is een land van contrasten, van schoonheid en van minder mooi tot lelijk. En het is een land met jaarlijks hogere toelatingseisen. Dus verkijk je niet op: Ik ga emigreren naar Mexico! Zorg ervoor dat je goed voorgelicht op pad gaat en dat je eerst je visum regelt voor je je Nederlandse leven beëindigd en voor je het vliegtuig instapt.

En om dat allemaal goed te doen, ben je op deze website aan het goede adres.

(lees ook: Wat doet een Emigratie Coach)

 

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.