Emigreren naar Mexico

Als je naar Mexico wilt verhuizen heb je een visum nodig, en dat visum zet je in Mexico om in een tijdelijke verblijfsvergunning. Dit is een ander soort visum dan het toeristenvisum.

Een 180 dagen toeristen visum wordt niet meer standaard verleend aan de grens met Mexico. De duur van je visum zal, onder de aangescherpte visumbepalingen gekoppeld zijn aan de duur van je verblijf. (Lees ook: Scherpere regels visums voor Mexico)

Als jij 180 dagen of langer in Mexico wilt verblijven of wilt emgireren naar Mexico dien je in Nederland een vooraf goedgekeurd visum aan te vragen.

Op deze pagina vind je alle informattie die je nodig hebt om een visum voor Mexico aan te vragen. Als je wilt emigreren naar Mexico dien je dat visum in Mexico om te zetten in een verblijfsvergunning.

Op deze pagina vind je alle informatie en hulpmiddelen om dit proces zo goed mogelijk te doorlopen en succesvol je aanvraag voor dat visum in te dienen en een verblijfsvergunning te krijgen na aankomst in Mexico.

Wil jij afspreken in Merida, Mexico? Dat kan! Klik op de afbeelding en boek jouw tijd met mij in Mexico, ik beantwoord al je praktische vragen!

Financiele eisen voor een visum in Mexico

Voor een visum voor een verblijfsvergunning zijn financiele voorwaarden. Er is een (jaarlijks door de overheid bijgesteld) minimum maandinkomen vereist of een minimum spaarbedrag wat 12 maanden op een Nederlandse rekening staat.

Als er gebruik gemaakt wordt van de regeling gezinshereniging, is er een financiële inkomenseis aan de kant van de in Mexico wonende of legaal verblijvende familieleden.

Ook kun je in sommige gevallen gebruik maken van een investering in vastgoed in Mexico of in een bedrijf in Mexico om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning. Dit is afhankelijk van het type visum.

Heb jij een baan in Mexico bij een Mexicaanse werkgever dan dient je werkgever je verblijfsvergunning te regelen. Ga jij werken voor een vrijwilligersorganisatie of een kerk, dan dient jouw organisatie aan een vermogenseis te voldoen.

Al deze informatie vind je in detail en bijgewerkt tot het huidige jaar, de handleidingen die onder deze tekst staan.

Algemene informatie over huizen huren, kosten levensonderhoud, wetten en regels, en werken in Mexico vind je hier (klik)

 

Verblijfsvergunningen voor Mexico zelf regelen

Wonen in Mexico, de complete handleiding

Praten over wonen in Mexico

 

Artikelen over de Mexicaanse verblijfsvergunning en een toeristen visum

Fout: view eff7f01f6e bestaat mogelijk niet

 


Meer lezen ove rmijnd agelijks leven in Mexico, ga dan naar mijn website: Jeanette in Mexico (klik)

Advertenties

error: Sorry!