Wonen in Mexico

Hoe vind je een huis in Mexico?

Een huis vinden in een ander land als je nog in Nederland woont is lastig. Google laat erg beperkte zoekresultaten zien weet ik uit ervaring en aangezien je niet goed de weg weet of weet hoe in het land van jouw keuze de sociale en culturele gewoontes zijn voor het vinden van een huis zoek je eigenlijk een spelt in een hooiberg.

Een huis vinden in Mexico kan vanuit Nederland een hele klus zijn. Vaak is het handig een expat in te schakelen of iemand uit de omgeving waar je wilt gaan wonen om te kijken of je iets leuks kunt vinden. Ik trof vandaag in mijn mailbox de volgende vraag aan:

Ik volg je op twitter, leuk om te zien waar je allemaal komt. Wij willen met het gezin in het najaar een halfjaar in Yucatan gaan wonen, maar het vinden van een huis is lastig. Ik ken de site holprop en playa-rentals maar verder kan ik weinig vinden voor long term rentals. Hoe doe jij dat en heb je tips op welke site een huis te vinden?

Groeten,

Normaal gesproken is dit een betaalde dienst. Je chat met mij over je leven in het buitenland en wat je kunt verwachten en ik help je op weg met het zoeken naar antwoorden.

Hiermee omzeil je ook de beperkte zoekresultaten die Google je laat zien. En ik leg uit hoe ik het doe in het buitenland, dat geldt voor legale zaken, maar ook practische zaken zoals het zoeken en vinden van een huurhuis.

Vandaag besloot ik er een blog aan te wijden omdat ik merk dat mensen worstelen met het vinden van een huis in Mexico voor korte huur. Aangezien de meeste huurcontracten in Mexico voor minstens 1 jaar zijn.

huurhuis mexico, zoeken huizen mexico, huis huren mexico

Hoe vind je een huis in Mexico?

Mexico leeft op Facebook en WhatsApp. die twee zijn een must in Mexico als je iets wilt bereiken. Als je geen WhatsApp en/of Facebook hebt ben je in feite vleugellam. Je maakt hier doktersafspraken via WhatsApp en regelt de klusjes man, bestelt eten en je praat ook met de verhuurder van huizen via WhatsApp.

Anders dan zoeken via dure huizen verhuur sites, waar je heel veel commissie betaald voor diensten, kun je zelf op een aantal manieren een huis zoeken.

Vanuit Nederland een huis vinden in Mexico

Wat is nu de beste manier om als je nog in Nederland woont een huis te vinden in Mexico? Ik geef je de 5 beste opties.

1. Via Facebook Marketplace

Hoewel je op Facebook Marketplace veelal huizen vindt die ongemeubileerd zijn en verhuurd worden middels een jaarcontract exclusief GWL, kun je wel, via de verkoper/aanbieder, soms een keur aan huizen bekijken die je een idee geven wat er aangeboden wordt. Op Facebook Marketplace vind je huizen in elk prijssegment.

2. Via Facebook Pagina’s

Als je op Facebook de juiste zoektermen invult, kun je verhuurders van appartementen gebouwen en huizen vinden, specifiek in het gebied waar jij wilt gaan wonen. Via Messenger onderhandel je dan over beschikbaarheid en prijs.

3. Via Google Maps

Zoom in op de stad en wijk waar je wilt wonen en laat Google appartementen op die locatie vertonen, je ziet dan de meeste appartementen of huizen die te huur staan. Je kunt dan via de informatie die Google verstrekt wel een website, Facebook Pagina of telefoonnummer (voor WhatsApp) vinden wat je dan kunt gebruiken voor meer informatie.

TIP: zoek ook naar Condo Hotels en Resorts, veel verhuren ook huizen in een gesloten setting met alle voorzieningen aanwezig, weg van de stad in een bubbeltje van luxe en rust.

 

visit Chetumal

In Mexico een huis zoeken om te huren voor langere of kortere tijd

In mijn handboek “Wonen in Mexico, zo doe je dat leg ik je uit hoe je nog meer een huis kunt vinden in Mexico en waar je op moet letten als je gaat huren of kopen.

In het boek vind je alle ins en outs over het dagelijks leven in Mexico, van een huis zoeken en vinden tot gezondheidszorg, je rechten en plichten en veiligheid, verkeer, scholen, alles wordt er behandelt voor een makkelijke integratie na je emigratie.

Nog een paar tips als je een huis gaat huren in Mexico

 • besluit vooraf wat het huis jou moet bieden om gelukkig te worden en fijn te wonen. En dan bedoel ik niet wel of geen tuin of zwembad en wel of niet aan het strand, maar ik bedoel: wil je een appartement, een grond gebonden woning en wil je dat in het centrum van de stad, een buitenwijk of in een bewaakte omgeving.
 • bepaal wat je maximale huurprijs is. Wat kun en wil jij betalen en wat is redelijk,
 • beslis over de inrichting, ga je gemeubileerd huren of is het voordeliger om zelf inboedel te kopen? En hoe ga je dat doen met linnengoed?
 • hou je van rust ga dan niet midden in de stad wonen, want elk uur, en soms wel elke 10 minuten komt er wel een auto of fietsverkoper lang met megafoon, toeter of bel. Winkels hebben vaak luide muziek via speakers buiten de winkelpanden om bezoekers te trekken of aanbiedingen aan te prijzen.
 • wonen naast een kerk kan ook overlast geven, en Mexico hebben veel kerken, de traditionele klok vervangen voor een bar slechte kwaliteit van een bandopname van klokgelui die via een megafoon op het dak over de wijk schalt.
 • als je afgelegen gaat wonen of aan de rand van de stad is een vervoersmiddel wel handig, howel Mexico een prima openbaar vervoerssysteem heeft en de connectiviteit groot is tussen wijken en steden, is het toch vele fijner om niet in een overvolle collectivo of bus te moeten stappen als je even naar de stad wilt.

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jij dit kunt lezen.

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

6 reacties

 • Piet

  Hoi Jeanette, bedankt voor uw antwoord! Ik ga zelf nog even verder op onderzoek uit en zal even wat vragen opstellen zodat ons eventuele gesprek vlotter zal verlopen. U hoort van mij!

  Groetjes,

  Piet

 • Jeanette

  Hoi Piet, leuk dat je reageerde en wat een spannende plannen loop jij mee rondt. Jouw vraag is niet een eenvoudige vraag om zo te beantwoorden, want het antwoord hangt af van meerdere factoren: jouw woonwensen, wil je echt in Mexico wonen of in een toeristen gebied. En dan je budget, en wat wil je: strand, bos, bergen, warm, koud………

  Je kunt met mij praten over je emigratieplannen als je dat wilt. (klik hier voor een Persoonlijk gesprek over Emigratie) Dan kan ik je van alles vertellen aan de hand van jouw wensenlijstje over je eventuele nieuwe leven in Mexico. Hartelijke groet, Jeanette

 • Piet

  Hoi Jeanette,

  Zit er zelf aan te denken om te emigreren naar Mexico, maar wil er eerst even een maandje ongeveer verblijven. Nu ben ik van plan om er in september heen te gaan en ben op dit moment even aan het oriënteren. Ik vroeg mij af: zou u mij eventueel wat leuke plaatsjes, verblijven etc aan kunnen raden? Ik hoor het graag!

  Groetjes,

  Piet

 • Jeanette

  Dag Sarana, dank je wel voor je reactie. Ik begrijp uit je reactie dat mijn website niet jullie twijfel over emigratie naar Mexico kan wegnemen. Soms gaat het op een rijtje krijgen van wat je allemaal moet doen om te emigreren en over wonen in Mexico sneller en duidelijker in een gesprek. Velen gingen je al voor. Je kunt een gesprek met mij hier (klik) inplannen. Je kiest zelf hoe lang je met mij wilt praten.

  Een handige tool om te beslissen of Emigratie haalbaar is en wat je er voor nodig hebt is het Emigratieprofiel. Via deze tool krijg je ook inzicht of je landenkeuze (financieel wel bij je past.

  Succes met jullie plannen!

 • Sarana

  Dag Jeanette,

  Ik en mijn man hebben serieuze twijfels om te verhuizen naar Mexico en zouden hier graag wat meer informatie over willen hebben. Handige sites, waar te beginnen, wat te regelen etc.
  We zijn al een tijdje jouw blog aan het lezen en zouden graag met je in contact komen als dit kan.

  We horen het graag van je.

  Groetjes,
  Sarana en Samir

error: Sorry!