Emigreren,  Verdwijnen

Steeds meer mensen willen weg uit Nederland

Loop jij met het verlangen om te emigreren? Je bent niet de enige. Dagelijks zoeken honderden mensen hun weg uit Nederland.

Er wordt druk gegoogled op termen als:

 • Wat is een goedkoop land om te wonen
 • Emigreren maar ik heb geen geld
 • Hoeveel geld heb je nodig voor emigratie
 • wat zijn de gevolgen als je je uitschrijft uit Nederland
 • Wat gebeurt er met je pensioen als je emigreert
 • Ik wil emigreren maar ik heb schulden.

Allemaal onderwerpen die op deze website ruimschoots aan bod komen. (lees ook: Emigreren, wat moet je regelen?)

Even Gelegen Kaas

De meerderheid van de inwoners in Nederland ervaart hun leven nog als plezierig

Hoewel Nederland nog heel veel tevreden inwoners kent, groeit de groep inwoners die dromen van een beter leven elders. En iedereen heeft hiervoor zo zijn eigen reden, maar de meeste zoeken wel een uitweg uit de extreme kostenstijgingen, de bizarre plannen van het kabinet en zelfs Europa.

Momenteel is emigreren buiten Europa veruit het populairst, omdat veel mensen inzien dat de kans groot is dat Europa onder leiding van het steeds meer invloedrijke Brussel, straks een Verenigde Naties van Europa is. En dat men dan overgeleverd is aan wat het Europees Parlement bepaald. En als je nu al vindt dat de huidige regering in Den Haag ver van de samenleving af staat. Dan besef je wel dat dat als Europa straks een soort federale overheid wordt dat helemaal het geval is.

Mensen zijn het zat om te leven in een land wat steeds hogere kosten kent en steeds meer beperkingen.

Het aanstormende CO2 budget wat bepaald hoe lang je mag douchen als je ook wilt autorijden en of je op vliegvakantie mag als je minder stookt of vlees eet, het rekeningrijden, het zijn redenen die mensen opgeven om te vertrekken, Want deze mensen beseffen allemaal dat met het invoeren van dit soort systemen de controle van de overheid op je gedrag nog groter wordt. En Daarmee op je vrijheid van handelen.

Maar ook falend overheidsbeleid, warrige besturing vanuit Den Haag, blunders van de overheid die onder het tapijt worden geveegd, het gevoel dat er geen ontwikkeling meer zit in Nederland en alleen nog maar achteruitgang.

In de gesprekken met mensen klinken al dat soort emoties door. En op een dag valt dan de bekende druppel en groeit het verlangen om er aan te ontsnappen.

Prijsstijgingen die door de middenklasse heel hard gevoelt worden zijn ook een reden om te vertrekken, zo van: als we nu niet gaan kunnen we het straks niet meer betalen. (lees ook: Is emigreren tijdens een recessie slim?)

a week out of the life of a digital nomad

Overweeg jij te emigreren?

Of droom je van een emigratie om elders een beter leven op te bouwen? Kijk dan eens rond op deze website, de rubriek “Emigreren” biedt heel veel algemene informatie en er is een uitgebreide landenlijst.

Wil jij met mij praten over emigreren of over wonen in Mexico of de Filipijnen (landen waar ik zelf meerdere jaren gewoond heb of nog woon), boek dan een gesprek in via de Emigratie Winkel. Daar vind je ook een keur aan E-boeken die je direct na aankoop kunt downloaden. De boeken helpen je met je emigratieplannen, met het financiële stukje rondom emigratie en met het afronden van Nederland.

 

 

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

2 reacties

 • Jeanette

  Dag Marjoleine,

  Voor de verkoop van bedrijven binnen Europa aan bijvoorbeeld mensen die willen emigreren zijn speciale websites en makelaars. Ik ben daarvoor niet de geschikte persoon. Voor alles aangaande Spanje verwijs ik mensen door naar Christel Bijsterbos (klik hier om naar haar website te gaan) zij heeft uitgebreide kennis van Spanje, is vertegenwoordiger van Nederlanders in het Buitenland in Spanje en heeft een uitgebreid netwerk. Ik denk dat zij dit echtpaar wel verder kan helpen. Hartelijke groet,

 • Marjoleine Jacques

  Hi Jeanette,
  Al jaren woon Ik in spanje en heb verschillende kennissen die hier wonen en werken.
  Een stel, eigenaren van een goedlopend restaurante zijn Moe en willen eigenlijk met pensioen. Zou je ons kunnen helpen om het bedrijf te verkopen aan iemand die graag in het buitenland wil beginnen? Hoe kunnen we dat bekend maken en waar. Ik hoop dat jij ons in de goede richting kan helpen.
  Alvast bedankt en vriendelijke groeten
  Marjoleine

error: Sorry!