Emigreren

Ik wil niet meer in Nederland wonen

Zoveel mensen komen bij me met als openingszin: Ik wil niet meer in Nederland wonen. Nu met de corona pas maar ook vanwege andere indringende maatregelen die het Europees Parlement en het (demissionair) kabinet doordrukt. ADVERTISEMENT

Het wordt benauwder en benauwder om in het zogenaamde vrije westen je vrij te bewegen. Je kunt bijna niet meer vrijtuit spreken of je hoofd wordt er bijna afgehakt door een of andere belangenvereniging of zelfbenoemde groepen. Schreeuwers hebben de overhand en mensen hebben het gevoel dat ze raken op allerlei manieren in de verdrukking raken.

En het aantal mensen met het verlangen dat allemaal te ontsnappen stijgt. Dat kan ik zien in de zoekresultaten en statistieken van mijn website.

Mensen zoeken op het internet naar antwoorden op vragen als?

  • vertrekken uit Nederland,
  • Emigratie en wat dan
  • Waar kan ik het beste gaan wonen,
  • ik wil weg uit Nederland
  • Ik wil emogreren maar ik heb geen geld

En jij bent heir terecht gekomen omdat je intypte “Ik wil niet meer in Nederland wonen”

China eastern Airlines, luggage, service, app, review, cebu, rome, economy, experience, best buy, travel, tips

Vrijheid moet je tegenwoordig steeds verder weg zoeken

Niet meer in Nederland willen wonen is 1 ding, maar als je op zoekt bent naar vrijheid zul je echt drastisch moeten emigreren, want Europa is heel snel in het veranderen in de Federale Staten van Europa en dan ben je, als je binnen Europa verhuisd alsnog overgeleverd aan alle waanzin vanuit Brussel.

Was Frankrijk ooit een populair land om naar toe te emigreren heeft de Corona epidemie wel laten zien dat een land zomaar van gezicht kan veranderen, nu moet je daar overal je coronapas laten zien. En je bent verre van vrij.

Was ooit de droom van vele Nederlanders om “iets in het toerisme” te gaan doen, een hotel, een Bed & breakfast of een restaurant of bar, COVID heeft laten zien hoe kwetsbaar deze branches zijn en hoe lastig het kan zijn om het hoofd financieel boven water te houden in tijden van extreme maatregelen.

Dus hoe ga jij dat aanpakken als je gaat emigreren? Wat zijn je plannen en is emigreren nog wel zo eenvoudig in deze vreemde onvoorspelbare tijden?

Philippines, travel, beaches, culture, tips

Waar vind je nog die vrijheid die je in Nederland verliest?

De pandemie heeft alles uitvergroot: anders denken, financiële kwetsbaarheid, angst, arm en rijk en zelfs de eerste en derde wereldlanden. Daar waar in het rijke Westen het vooral draait om angstcultuur kweken en mensen dwingen in het keurslijf van vaccinatie en regelgeving te passen en is er in de zogenaamde derde wereldlanden en of ontwikkelingslanden veelal een veel relaxtere benadering. Niet dat ze daar onverschillig zijn of het negeren, absoluut niet, maar ze gaan er een stuk realistischer mee om. Zeker die landen die al een plan van aanpak voor ene grootschalige epidemie hadden en dat plan in werking hebben gesteld.

En dat geldt niet alleen voor COVID, dat geldt ook voor dingen als bankzaken en verkeersmaatregelen, beschikbaarheid van huizen en gezondheidszorg.

Wist je dat ik, over mijn. spaargeld gewoon positieve rente ontvang? En nog best veel ook, per jaar is dat al snel een kleine 150 euro, en ik heb helemaal niet veel spaargeld.

Er is hier in Mexico waar ik momenteel woon, niemand die praat over negatieve rente of stijgende ziektekosten en eigen risico. het is gewoon geregeld, en dan misschien niet zo perfect als in Nederland, maar het is geregeld.En dat geldt ook voor mijn vorige woonland: de Filipijnen. En er zijn meer landen die ze in het Westen Ontwikkelingslanden noemen (lees ook Naar de Tandarts in de Filipijnen)

En ik ben een stuk goedkoper uit dan in Nederland. Op elk vlak, eten, drinken, uit gaan, benzine, woonlasten, en zorgkosten. (lees ook: Ik kan rondkomen van 600 euro per maand)

Afhankelijk van de soort vrijheid die je zoekt is het dus best verstandig om eens buiten Europa te kijken naar emigratiemogelijkheden. 

Cancun Corona

Emigreren vanwege Covid maatregelen alleen is niet zo verstandig

Soms is het lastig plannen, zeker als de landen waar je “normaal” aan denkt bij emigratie nu niet toegankelijk zijn. Een paar dingen moet je in gedachten houden: soms loont het de moeite even te wachten. Als je bijvoorbeeld wilt verhuizen vanwege COVID dan moet je bedenken dat er een moment komt dat de wereld deze waanzin weer achter zich gaat laten. En alles weer terug gaat naar normaal.

In Mexico bijvoorbeeld zijn ze al bezig mete die voorbereidingen, naar het inenten van de ruim 130 miljoen inwoners (WorldOMeter) krijgen ook alle ziekenhuizen en klinieken speciale COVID bedden op de intensive care en reguliere ziekenhuis afdelingen. Er zijn speciale COVID onderzoekscentra en studiecentra ingericht die landelijk, naast de griep en longaandoeningen COVID gaan meten onder de kwetsbare bevolking.

Hier wordt dus ervan uitgegaan dat COVID niet meer weg gaat, af en toe zal uitbreken zoals ook de mazelen hier bijvoorbeeld regelmatig uitbreekt.

Maar goed, onvoorspelbaarheid is wel iets wat synoniem is voor regeringsbeslissingen als het gaat om een pandemie. Niemand kan voorspellen hoe dat in de toekomst gaat. Dus dat blijft een alledaags risico, net als natuurrampen.Het kan zomaar omslaan.

kagusuan beach, siquijor, Philippines

Wat belangrijk is bij emigratie is dat jij onder woorden kunt brengen wat jij nodig hebt om gelukkig te zijn

Je gaat emigreren omdat je gelukkiger wilt worden, meer levensplezier wilt hebben, je leven ten geode wilt veranderen. En om dat succesvol te doen heb je inzicht nodig in wat jij (en je eventuele partner en kinderen) nodig heb(ben)t om gelukkig te zijn.

En dan is er natuurlijk het financiële plaatje, want hoe ga je in het buitenland in je levensonderhoud voorzien? En zijn die plannen die je hebt realistisch. En zijn ze ook realistisch in het land van je keuze?

Gelukkig ben je op de goede website. Hier vind je heel veel gratis informatie over die onderwrepen, ik zou zeggen: gebruik de zoekfunctie en snuffel eens rond. De meeste artikelen zijn geschreven op basis van eigen bevindingen of vanuit gesprekken met andere emigranten en hun bevindingen. Er zijn ook een aantal boeken en infobladen die jou kunnen helpen om een succesvol emigratieverhaal te schrijven (bij wijze van spreken) Om te slagen in je emigratie en je leven ten goede te veranderen. (Klik hier en ga naar de Webshop)

Weet jij zeker wat jou gelukkig maakt en of jouw plannen om te emigreren realistisch zijn?

In een paar leuke practische stappen (misschien een avondje werk als je het gedegen aanpakt) heb je al snel inzicht in wie jij bent, wat je talenten zijn en hoe je plannen voor de nieuwe toekomst haalbaar zijn, en hoe je dan een juiste keuze maakt in je nieuwe woonland. Of, als je al een land hebt gekozen, dan kun je toetsen of die keuze en jouw plannen matchen.

Aan het einde heb je een practisch werkplan om je te helpen je emigratie uit te voeren en tot een succes te maken)

Maak jij je zorgen over je inkomen na emigratie?

Als jij je zorgen maakt over inkomen na emigratie heb ik 1 advies voor je: Doe niet al je eieren in 1 mandje en spreid je inkomsten, dan ben je veel minder kwetsbaar. Zorg voor diverse inkomsten bronnen.

Kijk bijvoorbeeld eens of je online extra geld kan verdienen naast je offline plannen.

 

Twijfel je nog? Zit je vol vragen? Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Boek dan speciale tijd met mij in dan praten we samen over jouw dromen en verlangens.

In Nederland was ik jarenlang adviseur voor kleine zelfstandige ondernemers en projectleider voor vele projecten die te maken hebben met ontwikkeling en vooruitgang. Daarnast ben ik opgeleid counselor. Mijn manier van meedenken en vragen stellen kan jou wellicht nieuwe inzichten geven over jezelf, je redenen om te emigreren, de haalbaarheid van je plannen en hoe je nu verder moet om eindelijk je droom te realiseren om ergens te wonen waar je je weer thuis voelt.

 

Jeanette, Digitale Nomade, Coach en schrijver. Begon met haar reizen op 17 jarige leeftijd en verliet Nederland voorgoed in 2015 om nooit meer terug te keren. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. gek op motorrijden, schelpen zoeken en mensen observeren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.