Vakantiegangers

Een bezoek aan Isla Mujeres – Cancun is duurder geworden

Vakantiegangers die naar Isla Mujeres gaan, een eiland voor de kust bij Cancun betalen vanaf 1 januari 2022 mileubelasting. Dit bedrag zal opgelegd worden aan alle bezoekers die geen inwoner zijn van de Staat Quintana Roo

De belasting is om de druk op de natuur en de omgeving van het eiland te helpen verlichten. Er wordt door de toeristen industrie een enorme druk op het milieu gelegd, o.a. door transport, afval, gebruik van airconditioning, water en het produceren van afvalwater. Om deze kosten te verlichten voor de overheid wordt er met ingang van 1 januari 2022 een Milieuheffing gerekend op elke bootticket, elk hotelverblijf en elk dagbezoek.

Als jij over zee, via de luchthaven, met de veerboot of met een privé boot aankomt op Isla Mujeres en/of overnacht in 1 van de hotels of airbnb’s op het eiland dan dien je deze belasting te betalen. Hij zal doorberekend worden in je bootticket en overnachting.
Als je een hotel boekt op het eiland kun je dus aan de balie een extra toeslag verwachten.

De belasting die Derecho de Saneamiento Ambiental (DSA Tax) wordt genoemd komt boven op de VISITAX die bezoekers van de Staat Quintana Roo betalen Lees ook: Vanaf 1 April betaal je voor Quintana Roo Mexico VISITAX

De belasting is per person en bedraagt 17,92 pesos per bezoek. In Februari wordt deze belasting verhoogd naar 19,24 pesos zodat het tarief aansluit bij de landelijke UMA (Unidad de Medida y Actualizacion) een economische virtuele waarde die refereert naar de peso-waarde en die de overheid hanteert om gelijkwaardigheid van betalingen te regelen.

19,24 pesos is ongeveer 83 eurocent, per dag, per persoon voor een bezoek aan het eiland Isla Mujeres.

Als je overnacht op het eiland dan geldt een bedrag van 26,89 pesos per nacht per persoon voor de eerste maand van 2022. Vanaf 1 februari wordt dit bedrag 28,86 MXN

28,86 MXN is ongeveer 1,25 euro per persoon per overnachting op het eiland Isla Mujeres

Je betaald deze belasting niet als je tot de locale bevolking behoort, werkt op het eiland of ingezetene bent van de Staat Quintana Roo.

De overkoepelende organisatie van hotelketens en toerisme had eerder al bezwaar gemaakt tegen deze belasting omdat het zou leiden tot verhoging van verblijfskosten in de Riviera Maya. Isla Mujeres heeft besloten deze belasting toch door te voeren. De kans is dus groot dat ook het vaste land met deze tarieven gaat werken. (Cancun, Playa Del Carmen, Puerto Morelos, Puerto Aventuras, Tulum, Chetumal en de rest van de Riviera Maya)

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!