Verdwijnen

Vluchten voor Schulden, de antwoorden!

Er wordt momenteel zoveel gezocht op emigreren met schulden, en vluchten voor schulden. Het zette me aan het denken. En het riep herinneringen op, aan een tijd waarin ik het financieel ook niet meer wist en de maatschappij vaker geen gehoor gaf dan hulp en ik dreigde te verzuipen.

Mensen zoeken een uitweg, soms niet eens omdat ze grote torenhoge schulden hebben, maar omdat ze het probleem voor willen blijven. Omdat het begint op te stapelen. En dan is een leven in het buitenland, en vooral in een land waar de kosten van levensonderhoud en de inflatie lager zijn dan in Nederland. (lees ook: Leven van een jaarinkomen van 9.500 euro)

van tala veranderen op je blog, engels, nederlands, taalkeuze

Ik besloot alle informatie, kennis en praktijkervaring die ik heb te bundelen

Ik focus in dit artikel en in dit boek op die mensen die wel willen ontsnappen van hun schuldeisers. Ik heb alle kennis, en ervaring die ik heb gebundeld in een boek. De praktijkverhalen van mensen die ik op mijn reizen heb gesproken, zoals studenten met een studieschuld die niet is afgelost, mensen in het buitenland die door het incassobureau worden gevonden, mensen die wel succesvol hun schuldeisers voorbleven.

Ik geef tips, ik leg uit, ik omschrijf en ik vertel. Maar ik neem niet die beslissing of je het wel of niet moet doen.

Ik wil alleen jouw vragen beantwoorden in een zo breed mogelijk kader en dan is de uiteindelijke beslissing aan jou. Ik weet hoe frusterend het is als je informatie zoekt die je niet kunt vinden, dat je verhaal na verhaal leest en dan net niks wijzer bent geworden. Dit boek lost dat probleem op.

this way to white beach

Vluchten voor schulden, doe je het wel of doe je het niet?

Het is een lastige beslissing, gevoed door een verlangen om weer grip te krijgen over je eigen leven, om licht aan het einde van de tunnel te zien.

En of dat licht nu komt via jarenlange schuldsanering of doordat je wegloopt voor je verplichtingen, die beslissing is niet aan mij. Ik kan alleen mijn best doen om je tot een weloverwogen beslissing te laten komen.

Ik geef informatie over

  • verdwijnen in een digitaal tijdperk,
  • over de sporen die ontstaan en hoe,
  • over termijnen van verjaring en hoe dat werkt, ook internationaal,
  • je paspoort en bankrekening en wat daar mee kan gebeuren,
  • over de emotionele kans van je beslissing en hoe ingrijpend het kan zijn.

Ik praat niet over illegaliteit, over criminele activiteiten en over illegaal in landen verblijven. Ik praat over legaal verblijf.

Te vaak heb ik gezien dat, omdat de overheid een bedrag biedt voor het aanmelden van illegalen in een land dat mensen uitgezet worden, In de Filipijnen bijvoorbeeld, daar krijg je 2.500 peso van de overheid als je iemand met een fout visum of zonder visum aanmeld.

Uitgezet worden voor 44 euro. En dan alles wat je hebt opgebouwd weer verliezen?

Je hebt al een keer alles verloren, dat wil je niet nog een keer. Dus het boek gaat over legaal in een land verblijven, maar weglopen uit Nederland.

Nadat je alles goed hebt afgerond, op dat ene dingetje na, je schuld.

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!