Dagboek

Het motorleven krijgt vorm

Hoewel mijn BMW bij de dealer staat voor reparatie ben ik wel druk bezig met allerlei andere zaken rondom de motortocht die er ooit gaat komen. Tassen uitzoeken bijvoorbeeld en daarmee bepaal ik ook mijn totaal aantal bezittingen op deze aardkloot.

De BMW is stuk, althans, mijn dashboard doet raar. Er is iets fout in de motto of in de software, maar ik heb de ene foutmelding na de ander in het dashboard en niemand weet precies wat het is. Aangezien ik de motor nu niet vertrouw wil ik er niet op rijden. Ze gaan hem fixen, maar dat duurt, mede vanwege de zondag, drie hele dagen. Zucht…….ik heb met deze motor in 1 week meer problemen gehad dan al die tijd met de veel goedkopere Dominar. Laten we hopen dat het kinderziektes zijn die nu opgelost worden.

Ondertussen krijgt het aantal aardse bezittingen vorm. Ik heb tassen uitgezocht en daarmee weet ik hoeveel bagage ik kan meenemen. Ik heb 2x 20 liter zijtassen, daar kan mooi alle technische meuk in, zoals mounts, gereedschap, mijn windjack en misschien een regenjas, en dat soort troep wat je onderweg wel nodig hebt maar niet in elke hotelkamer. En dan bovenop (slechts) 38 liter. De tassen, merk DrySpecs, zijn van een afwasbaar materiaal. Ik heb ze in de Filipijnen ook gebruikt en handig omdat ze waterdicht zijn en afwasbaar.

Mijn minimalistische leven krijgt steeds meer vorm

38 Liter bagageruimte voor kleding betekent zoveel als

 • 2 spijkerbroeken waarvan ik er 1 aan heb
 • 1 korte broek
 • 1 paar flipflops
 • 5 T-shirts waarvan 2 met lange mouw en ik er 1 aan heb
 • 1 bikini
 • zooitje ondergoed en 2 BH’s
 • wat sokken, 3 paar ofzo
 • en dan wat randspullen zoals mijn multi-culti lap, zoals ik hem noem, een soort omslagdoek die ook als strandlaken, noodjurk en handdoek kan. mijn shawl, en mijn bandanas, eventuele maskers als die nog moeten en dat soort dingen.

In mijn rugtas zit dan mijn laptop en backup schijf en 1 set verschoning, toiletspullen en belangrijke persoonlijke papieren. Als ik dan een hotel heb met eigen parkeerplaats of afgesloten parkeerplaats hoef ik niet eens alles van de motor te halen.

Ook heb ik boots gezien, ik moet vandaag mijn voet opmeten en kijken of ik in 1 van de beschikbare maten pas. En dan kan de bestelling, bij Mercado Libre de deur uit.

De afgelopen week was vooral rijden, en checkpoints vermijden

Omdat de staat Quintana Roo terug is naar oranje, want we testen meer dus hebben we meer bevestigde zieken, niet dat we dat al niet wisten, maar nu weten we het zeker en wordt niet langer het aantal ziekenhuis bedden maar het aantal besmettingen als leidinggevend genomen voor maatregelen….zucht…..zijn er heel veel checkpoints langs de uitvalswegen. De kunst is er kalm voorbij te rijden en hopen dat je niet gestopt wordt, zoals laatst. En toen ging ik plat op mijn bek in een checkpoint. (lees: Vallen en Opstaan, over mijn eerste checkpoint in Mexico) Of ze dus vermijden als dat lukt.

Ik ging deze week voor het eerst over de snelweg naar Puerto Morelos, en daar trof ik op de parkeerplaats een aap in de boom, een Spidermonkey. Met een baby’tje op haar rug. Geweldig toch dat je dat zomaar tegenkomt in het wild, net als de papegaaien elke dag in mijn tuin.

Kijk maar naar de video, hij zit vol belhamels en apenstreken.

Op Youtube ben ik de community tab meer gaan gebruiken, als vervanging van Facebook. Ik heb niet alles in Puerto Morelos gefilmd maar wel veel foto’s gemaakt en die in een video verwerkt en er zijn dus de apen…..ik word zo blij van vrije, niet opgesloten apen als ik ze zie.

Klik je ook even op abboneren en op het belletje? dan krijg je een update op YouTube als ik een video upload, ik probeer dat wekelijks op vrijdag te doen om 9 uur lokale tijd. Dank je wel. Ik heb meer volgeers nodig op YouTube om mijn kanaal in het algoritme naar boven te krijgen en zo meer kijker te trekken. Het gaat redelijk goed, maar het kan altijd beter.

Video’s delen met vrienden en op je facebook is ook geweldig natuurlijk. Daar word ik extra blij van.

Wat is er verder nog van belang wat deze week gebeurde?

Facebook

Ik mis het contact met mensen op Facebook. Mondjesmaat post ik blogs en video’s en dan scroll ik snel even door de posts van mijn volgers daar, omdat ik nieuwsgierig ben hoe het gaat met…….en hier mag je dan je eigen naam invullen…….

Maar ik ga niet meer terug, ik zie steeds meer wijzigingen in de Algoritmes die me niet aanstaan en ik merk in mijn stats dat ik de Facebook publicaties niet echt nodig heb voor mijn website-bezoekers. De meesten google toch op: ik wil ontsnappen aan schulden” of “Ik wil emigreren” er is een hoop onvrede in Nederland en gelukkig wordt mijn website goed gevonden daardoor. Elke bezoeker levert toch weer wat geld op in de pot door de advertenties en soms een donatie of een verkoop. Er zit een duidelijk stijgende lijn in. Dat maakt me blij.

De Liefde

Ik heb koffie gedronken met mijn ex. Hij heeft mijn advies opgevolgd en is bij een psycholoog geweest. Dat deed me goed, hij heeft in twee jaar tijd zijn vrouw en zijn oudste zoon verloren aan dezelfde ziekte en dat soort dingen hakken er in. Ik was blij te horen dat er wat richting in zijn leven ontstaat en hij het heft weer in eigen hand heeft genomen om uit de slachtofferrol te stappen die hij zich had aangemeten. Het was een fijn gesprek en een leuke ontmoeting.

Verder zijn er geen ontwikkelingen in de liefde, anders dan dat ik besloten heb dat als ik ooit vestig en een hond neem ik een Mexicaanse naakthond wil, dat Maya ras waarvan ik de naam niet kan uitspreken. Xoloitzcuintli, ik vind ze geweldig. Ze herstellen zelf hun huid bij krassen en beschadiging, ze verharen niet, zijn vreselijk aanhankelijk en trouw en heel zelfstandig. En er is een hele geschiedenis over Maya’s en deze hond en geesten en van alles. Ik ontmoette er 2 in een dierenpark in de buurt van Cancun. Liefde op het eerste gezicht!

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

2 reacties

 • Maurice

  Eindelijk weer wat leven in de brouwerij voor jou Jeanette (en voor ons als lezer ook).
  Stoer hoor zo’n dikke BMW onder je kont . Hoop dat de problemen snel opgelost zijn .

error: Sorry!