emigreren bankzaken
Emigreren

Emigreren en je Nederlandse bankrekening

Hoe regel je je geld als je gaat emigreren? Kun je een Nederlandse bankrekening houden of beëindig je echt alles in Nederland? In dit artikel leg ik uit wat de opties zijn voor een bankrekening en hoe je je financieel regelt als je gaat emigreren.

Als je gaat emigreren verbreek je alle banden met Nederland. je zegt je leven in Nederland op. Dat doe je gefaseerd. Er is een juiste volgorde om dit proces te volgen, dat is nodig omdat je soms het ene niet kunt afsluiten voordat je iets anders hebt geregeld. Zo draaien een aantal zaken bijvoorbeeld om de datum waarop je je uitschrijft uit het Bevolkingsregister,

Eén van de vragen die ik vaak krijg is over het gedrag van Nederlandse banken die rekening opzeggen van mensen die geemigreerd zijn. En voor sommigen levert dat grote problemen op, omdat er soms nog inkomsten uit Nederland zijn bijvoorbeeld van Pensioenen of Lijfrente polissen, of de verhuur van een huis.

Anderen hebben nog klanten in Nederland en dan is het vaak eenvoudiger om deze betalingen naar een Nederlandse bankrekening te laten plaatsvinden.

En hoewel Nederlandse banken inmiddels de opdracht van de overheid hebben gekregen om tenminste een basis rekening beschikbaar te houden voor Nederlanders die in het buitenland wonen of geemigreerd zijn, is zo’n basis rekening precies dat: heel basis. Er is geen creditcard aan verbonden, en er zijn strikte regels, er zitten allerlei maximum en minimum bedragen aan vast en de kosten voor deze “kale” rekening zijn extreem hoog.

Hoe regel je een goede financiële toegankelijkheid als je gaat emigreren en hoe blijf je in controle over je Nederlandse bankrekening? Ik leg het allemaal uit in het info-blad over Geldzaken

 

Na betaling ontvang je via email een download link voor een kleurrijk en informatief info blad. Je kunt dan direct verder lezen, inclusief een lijst met webadressen.

De info bladen op de website Leaving Holland werken als een soort Paywall. Veel websites gebruiken een paywall om mensen te laten betalen voor meer uitgebreide specialistische informatie. Vaak door middel van een abonnement. Op Leaving Holland is het slechts een eenmalig bijdrage en geen abonnement.

 

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

2 reacties