Emigreren

Wat is de beste tijd om te emigreren?

Het is mogelijk om je hele leven te verlangen naar een ander leven. En om uiteindelijk die stap nooit te zetten.

We verdelen allemaal wel eens een keer het winnende staatslot. Dromen van een nieuw leven zonder zorgen over geld? Als ik de staatsloterij zou winnen dan…….

Maar de kans dat je de staatsloterij wint is uiterst klein. Dus als je wel een nieuw leven wilt zul je op een dag moeten stoppen met dromen, en stappen gaan ondernemen.

Maar wat is de beste tijd om dat te doen?

Eigenlijk is er voor emigratie geen goede tijd, op een dag begin je gewoon het proces van het afronden van je leven in Nederland en een staart te maken met verhuizen naar het buitenland.

Ik zou echt geen goede reden weten wat een goede tijd zou kunnen aangeven. Misschien is dat moment wel heel persoonlijk, omdat het iets emotioneels is waar je naar toe werkt. En afhankelijk van hoe krachtig je verlangen is, vroeger of later geef je er misschien gehoor aan.

Er zijn wel veel redenen waarom mensen willen emigreren, (lees ook: 5 Redenen waarom mensen Emigreren) Maar die hebben weinig of niets met de tijd te maken.

Sommige mensen vinden dat het een goede tijd is om te emigreren:

  • als ze hun baan zijn kwijtgeraakt
  • als ze een erfenis hebben ontvangen
  • als ze met pensioen gaan
  • aan het einde van een belastingjaar of boekjaar.
  • als de kinderen het huis uit zijn
  • of als de kinderen nog heel jong zijn
  • als ze een baan in het buitenland krijgen aangeboden
  • als ze als freelancer ontdekken dat ze niet in Nederland hoeven te zijn om hun bedrijf te runnen

Maar de meeste mensen komen ooit wel op een punt dat ze denken: als ik nu niet ga emigreren, ga ik nooit meer. En ik denk dat dat de goede tijd is om het te doen.

De beste tijd om te emigreren is als je voldoende doorzettingsvermogen en energie hebt om al die taken op te pakken en in ene logische volgorde af te werken.

Als je dan ook nog wat extra geld hebt, of een toekomstperspectief voor werk of inkomen dan is dat mooi meegenomen (Bekijk ook: Sparen voor je Emigratie)

De beste tijd om te emigreren kies je zelf, ik sprak afgelopen week met een klant en die zei ook: als je blijft praten over wat je graag wilt, maar nooit door pakt, kom je nergens. En zo is het precies. Je moet op ene dag doorpakken, de beslissing nemen en beginnen met uitvoeren. Al begin je maar met het schrijven van een emigratie profiel.

Hulp nodig bij het uitvoeren van je emigratiedroom? Kijk dan eens in de Emigratie Winkel.

Of boek een gesprek in om over je plannen te praten.

 

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!