Werken & Reizen

Werken en Reizen, hoe doe je dat?

Het leven van een vagabond, werken en reizen, nergens lang wonen en altijd op zoek naar een nieuwe horizon. Sommigen dromen er van, enkelen nemen de stap. Ik denk dat 2020 een prima jaar is om dat leven te gaan oppakken, ondanks de huidige ogenschijnlijke reisbeperkingen.

digitale nomade, werken en reizen, freelance, reizen, zzp

Online werken is eindelijk HET nieuwe werken

Ik denk dat ik mijn tijd ver vooruit was toen ik vertrok als digital nomade. In de wereld kwam ik mensen tegen die gewoon voor een reguliere werkgever werkten en toch locatie onafhankelijk mochten werken. Dat was in Nederland volgens mij een stuk ongebruikelijker.

Nu vanwege COVID veel meer mensen gedwongen thuis werken, is de mogelijkheid om dat te koppelen met reizen misschien wel bespreekbaar. En ligt straks de wereld open voor veel meer mensen. Ik ken inmiddels al een aantal werknemers die rustig op het platteland in bijvoorbeeld Zuid Europa zitten te werken. En hun Zoom vergaderingen vanonder een olijfboom doen.

Het nieuwe werken was al heel lang een term in Nederland maar de flexibiliteit beperkte zich vaak tot geen eigen werkplek meer in de kantoortuin.

digitale nomade, werken en reizen, freelance, zzp online geld verdienen

Hoe ga jij geld verdienen online

Stel je werkgever wil dit niet en het is niet bespreekbaar of je baan staat het niet toe om vanuit het buitenland uit te voeren? Maar je wilt het toch, zo’n keukentafel palmbomen en waar slaap ik morgen bestaan vanachter je laptop.
Dan is deze tijd van ogenschijnlijke reisbeperkingen wellicht een goede tijd om je te gaan voorbereiden op een nieuw leven.

Online geld verdienen als zelfstandig ondernemer. Inschrijven bij de KvK hoeft niet, want je gaat toch emigreren en dan moet je je weer uitschrijven.

reizen en werken, online geldverdienen, online inkomen, zzp, freelance,

Geen idee hoe je dan geld kunt verdienen?

In dit boek vind je 40+1 manieren om online geld te verdienen. Soms als hoofdinkomen, soms als bijverdienste, maar drie bijverdienten kunnen ook een prima hoofdinkomen maken. Sterker nog, ik adviseer je je inkomstenvbronnen te spreiden en niet afhankelijk te zijn van 1 inkomstenbron.
Als we iets geleerd hebben de afgelopen maanden is het wel hoe kwetsbaar inkomsten kunnen zijn.

Wat heb je allemaal nodig als digitale nomade en waar meot je aan denken?

Je stapt natuurlijk niet zomaar over, je moet je wel voorbereiden, afhaneklijk van je beroep en inkomsten en je levenswensen heb je meer of minder zaken nodig. Maar grofweg hebben alle digitale nomaden toch dezelfde uitrusting en zaken waar ze aan moeten denken.

Ik heb ze op een rijtje gezet voor je.

Freelancers werken en reizen

De Ultieme Checklist voor Reizende Freelancers

Ben jij freelancer en wil je gaan reizen en werken, en de nog steeds groeiende groep digitale nomaden volgen over ...

Heb jij nog meer vragen over dit unieke leven waarin je helemaal zelf bepaald wie je bent en wat je doet en waar je woont en hoe lang je ergens blijft, of je samenwerkt of alleen werkt, in de zon of de sneeuw?

Reserveer dan jouw unieke tijd met mij en laten we er over praten.

Wie weet tot snel ergens op deze aardbol!!

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.