Visum aanvragen Filipijnen
Filipijnen

Een visum aanvragen voor de Filipijnen

Iedere Nederlander die aankomt in de Filipijnen krijgt bij aankomst een toeristenvisum voor 29 dagen. Dit visum kun je, onder bepaalde voorwaarden verlengen tot een maximaal verblijf van 3 jaar. Deze verlenging is niet gratis en kost tijd.ADVERTISEMENT

Weet je dat je langer dan 29 dagen wilt blijven?

Als jij weet dat je langer dan 30 dagen in de Filipijnen wilt blijven kun je voor je vertrek een visum aanvragen bij de Ambassade in Den Haag. Je krijgt dan een ‘9.A Toeristen visum voor 59 dagen” Deze visum kun je alleen via de Filipijnse Ambassade in Den Haar of het Consulaat in Amsterdam aanvragen. (op afspraak)

De stappen voor de aanvraag:

  • download het “f.A. form number 2-A” van de website van de Filipijnse Ambassade
  • vul dit formulier in, adres, woonplaats, referentie, en een paar vragen of financieen en reisdata, de reden van verblijf en het adres waar je in de Filipijnen verblijft.
  • daarna maak je een afspraak voor een bezoek aan het consulaat. je moet dit formulier namelijk persoonlijk overhandigen

Voor je afspraak  neem je het volgende mee:

  • 1 pasfoto paspoort formaat, nie touder dan 6 maanden
  • je paspoort met een geldigheidsdatum van ten minste 6 maanden na je geplande vertrek uit de Filipijnen
  • een fotokopie van je paspoort bio pagina
  • een fotokopie van je uitreis document (vliegtiicket)
  • bewijs van voldoende inkomsten voor je verblijf in de Filipijnen (een afschrift van je banksaldo, of creditcard vrije opnamelimiet)
  • de kosten van het visum in cash voor de betaling

Op de website wordt vermeld dat je alle originelen ook mee moet nemen, dus vergeet die niet.

Filipijnse Ambassade Den Haag

Voor de Ambassade in Den Haag heb je geen afspraak nodig, voor het consulaat in Amsterdam wel

De ambassade is geopend op werkdagen tussen 9.00 en 11.30 AM en 13.00 en 15.30 PM. en bevindt zich op ongeveer 20 minuten loopafstand van Den Haag CS. Je kunt ook tram 9 richting Scheveningen nemen dan stap je uit bij de halte Copes van Cattenburch

Het oude herenhuis waar de Ambassade gevestigd is is imposant, de massief houten deur zit dicht en wordt via een videocamera en buzzer bediend.

Eenmaal binnen wordt je verzocht te registreren en maak je voor het eerst kennis met de Filipijnse vriendelijkheid. Alles is heel formeel, maar niet op beklemmende imponerende wijze. Je bezoek aan de Ambassade geeft je een beetje een indruk hoe het vanaf nu in elk immigratiekantoor zal gaan: formeel, vriendelijk en zakelijk.

dapper, dapper leven, nomadisch leven, dappere vrouw, ben ik dapper?

Kleed je netjes aan en gedraag je respectvol

De Filipijnse overheid is heel statig en strikt, en staat bol van het respect en van gezag. Dat wil niet zeggen dat ze onvriendelijk zijn, absoluut niet, maar ze houden erg van protocol. En als je te maken hebt met de overheid is er een kleding-eis. Je komt netjes gekleed, niet op slippers of in een korte broek. Maar een lange broek en schoon shirt, of een nette rok of jurk, schoenen. En geloof me na zoveel verlengingen te hebben meegemaakt en zoveel momenten in Filipijnse Immigratiekantoren: het helpt echt in de procedure als je respectvol gekleed gaat en je respectvol gedraagt.

Eenmaal aan de balie worden de papieren gecontroleerd om te zien of alles compleet is en betaal je voor je visum. Je krijgt een betaalbewijs. Je krijgt een ticket met een nummer en mag op een bepaalde tijd terugkomen om je paspoort inclusief visum(uitslag) op te halen. Meestal is dit de volgende dag in de mdidag.

Als je je paspoort gaat ophalen en je visum is toegekend zit er ergens in je paspoort een indrukwekkende visum sticker.

Op je visum staan 2 data, de datum van aankoop van je visum en de uiterste datum waarop je in de Filipijnen moet aankomen voordat je visum verloopt.

visum aanvraag Filipijnen

Bewaar je betaalbewijs goed! Bij de grenscontrole in de Filipijnen kan men er om vragen

Presenteer je paspoort met met de visumpagina open en  uitreisticket bij de grenscontrole  in de Filipijnen.  De Immigratiemedewerker, activeert het aantal gegunde dagen van je visum door een entry stempel met de aankomstdatum toe te voegen.

visum sticker Filipijnen

Blijf je nog langer dan 59 dagen dan moet je dit visum verlengen

Eenmaal in de Filipijnen moet je 1 week voordat de 59 dagen om zijn je visum verlengen als je langer wilt blijven. Hiervoor ga je naar je dichtstbijzijnde Immigratiekantoor. Tijdens deze verlenging moet je ook een ACR-iCard kopen, je identiteitskaart voor de Filipijnen.

Verleng je je visum tussen 1 januari en 30 maart dan betaal je ook de toeristen telling, (annual report). Verleng je je visum niet binnen deze periode dan moet je je in deze maanden melden voor de Annual report. Doe je dit niet dan kan je volgend visum verlenging geweigerd worden.

Je ACR-iCard is 1 jaar geldig.

Sommige mensen besluiten hun visum om te zetten in een partner visum of en gepensioneerden visum. Hiervoor gelden aparte regelingen en de prijs van deze visas zijn niet altijd voordeliger dan de toeristenvisum. Er gelden dan ook andere financiële regels, zeker voor het gepensioneerden-visum wat een eigen programma kent inclusief een stuk inburgering.

Bureau of Immigration Dumaguete

Hoe lang mag je op een toeristen visum blijven?

Je kunt je toeristen visum tot 3 jaar verlengen, daarna moet je minimaal 24 uur het land verlaten en de procedure opnieuw starten. Je komt dan het land binnen op een 29 dagen visum en verlengt vanaf daar elke 2 of 6 maanden je visum, afhankelijk van je immigratiekantoor.

Dit moet je weten over het toeristenvisum in de Filipijnen:

Meer feiten die je moet weten voordat je een keuze maakt voor een vooraf aangevraagd toeristen visum lees je op de volgende pagina:

Pagina's: 1 2

Jeanette, Digitale Nomade, Coach en schrijver. Begon met haar reizen op 17 jarige leeftijd en verliet Nederland voorgoed in 2015 om nooit meer terug te keren. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. gek op motorrijden, schelpen zoeken en mensen observeren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.