Emigreren

Emigreren uit Noodzaak

Soms zit het in Nederland niet mee en dreig je tussen de wal en het schip te vallen. Of lijken alle deuren dicht te zitten. Als je in Nederland geen vooruitgang meer kunt boeken en problemen zich opstapelen, kan emigratie een goede optie zijn.

Je verhuisd dan niet naar het buitenland om een droom te volgen, maar meer om grip te krijgen op je eigen leven. Ik deed dat, toen ik op mijn 52ste werkeloos werd omdat mijn werkgever failliet ging door mismanagement, stond ik voor het eerst van mijn werkende leven voor de uitdaging van een baan zoeken. Ik was altijd een heel blije interim en uitzendkracht geweest en koos twee jaar voor mijn ontslag voor een vast contract zodat ik een huis kon kopen omdat een huis huren in Nederland bijna onmogelijk is op korte termijn.

wonen buitenland, checklist, emigratie, regelen, uitschrijven, belastingdienst, emigreren, buitenland, wonen, hulp

Ik ontdekte dat de werkende wereld niet meer op mij met mijn oude kop zat te wachten

Ik voelde me helemaal niet oud, maar na 2 jaar afwijzingen en soms helemaal geen reactie op sollicitatie sloegen er allerlei vormen van zelftwijfel toe. Temeer omdat mijn vaste uitzendbureau eigenlijk met verkapte woorden zei dat ik echt te oud geworden was. Het einde van de WW kwam in zicht en met dat ook het einde van mijn geld en een dreigende huisuitzetting. Ik zat midden in de economische crisis die de wereld en Nederland teisterde en ik had een economische crisis voor mijzelf.

In de video podcast leg ik uit waarom ik geëmigreerd ben uit noodzaak en hoe ik tot dat plan kwam. Wat het mij opgeleverd heeft en hoe ik nu leef. Maar vooral wat de redenen waren om mijn heil in het buitenland te zoeken afgewogen tegen het luxe verzorgde leven wat we in Nederland zeggen te hebben.

(oh, enne, geen hinderlijke achtergrond muziek meer….. ;-), een luisteraar attendeerde mij daarop dus ik heb de muziek weggelaten)

Zoals zoveel anderen met mij ontdekte ik de haken en ogen van het systeem. De verzorgingsstaat werkt in Nederland niet voor iedereen. Door over-beregeling, fraude van deelnemers en soms zelfs door persoonlijke instelling van medewerkers bij het UWV, kun je ernstig in de knel komen in Nederland. En dan val je tussen de wal en het schip. En dreigen er grote financiële problemen.

Toch is het mogelijk om het heft weer in eigen hand te nemen. En je leven weer in de goede richting te buigen. Alleen dode vissen gaan met de stroom mee, ja toch? Dus wees geen dode vis en verzet je tegen al dat negatieve wat nu in je leven gebeurd, kijk of je zelf een oplossing kunt bedenken voor je problemen en probeer grenzeloos te denken. Letterlijk.

fantasiewereld

Durf te dromen

Durf, daar gaat het om, en of je nu wel of niet besluit in een ander werelddeel je leven weer op te bouwen, dat is niet van belang, van belang is dat je durft het heft in eigen hand te nemen en denkt in kansen. Als jij je leven in kaart brengt met mijn handige tool dan creeer je inzicht in jezelf en zie je die kansen vanzelf. En daar hoeft niet perse een leven in het buitenland bij te horen, misschien is jouw goede thuisland wel gewoon Nederland, maar met een andere richting dan je nu inliep.

In de podcast spreek ik over twee boeken 1 daarvan: “Hoe kies je je nieuwe thuisland” kan jou wellicht helpen om het heft weer in eigen hand te nemen en de regie over je leven en toekomst terug te winnen. Het andere boek vertelt hoe ik mijn nieuwe leven voorbereidde, welke kansen ik zag en welke bedreigingen en hoe ik daar uiteindelijk mee omgegaan ben. De inhoud van dit E-boek is ook opgenomen in het boek “Emigreren zonder Geld”.

Emigratieplannen?

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!