Emigreren

Emigreren vanwege Oorlogsdreiging

Als er oorlog in een land uitbreekt ontstaat er een vluchtelingen stroom, we zien dat als ik dit blog schrijf op 8 maart 2022, gebeuren in Oekraïne. Nu ruim een jaar later woedt de oorlog nog steeds en lijkt in heftigheid toe te nemen. Mensen in de Oekraïne vluchten nu voor de overstromingen van de stuwdam in de Dnjepr en de wereld werpt zich op de schuldvraag.

Ik schreef dit artikel oorspronkelijk op 8 maart 2022, veel mensen overwogen toen serieus Europa te verlaten wanwege de oorlogsdreiding. De pers liet het zo klinken alsof de Russen binnen een paar dagen aan de Nederlandse grenzen zouden staan of kerncentrales zouden opblazen en mensen waren bang,

Nu, op 6 juni 2023, ruim een jaar later herschrijf ik dit artikel en publiceer ik het, opgefrist met nieuwe gedachtes gevoedt door nieuwe berichten in de pers, de kennis van een heel jaar luisteren naar Zelensky’s gebedel om wapens en het uitblijven van grote successen voor de NAVO die een oorlog by proxy voert namens en gesteund door de VS.

Maar hoewel herschreven gaat dit blog nog steeds over mensen die vanwege een oorlogsdreiging plannen maken om te vertrekken. Dan ben je nog geen echte vluchteling, want feitelijk is er nog niets aan de hand, maar je neemt wel stappen en wellicht vervroeg je je emigratie of ga je juist nu serieus nadenken over emigratie.

Emigratieplannen versnellen vanwege een oorlogsdreiging

Als jij met emigratieplannen loopt en ze wilt versnellen vanwege de oorlogsdreiging, loop je waarschijnlijk niet met plannen om binnen Europa te emigreren. Want als de oorlog opschaalt is dat binnen de hele EU. En de EU voelt nu al de gevolgen van de oorlog in de portemonee en door middel van de sancties die er voor zorgen dat er tekorten zijn en een energiecrisis, ook al is het nu zomer, die komt er weer aan natuurlijk als de winter het land weer binnekruipt.

En met een overheid met zo’n korte termijn visie als het hudiige kabinet Rutte, kun je er donder op zeggen dat de pers je straks weer overspelt met hoe je moet isoleren, overstappen op electra, moet bezuinigen en je steentje moet bijdrage in hoge energienota’s omdat er te weinig gas voor handen is.

Ik zie sinds de invasie van Rusland het aantal mensen dat zijn heil zoekt buiten Europa toenemen. Frankrijk, Spanje en Portugal verdwijnen definitief van de eerste plaatsen voor emigratiedromen en steeds meer mensen vertrekken naar Azië, of Midden- en Zuid Amerika.

Wat ik vooral merk is dat veel mensen naar een goedkoper land willen verhuizen. Simpelweg omdat ze in Nederland de eindjes niet of nauwelijks meer aan elkaar kunnen knopen.De toestand in de Oekraïne is alleen maar een druppel die de emmer van ontevredenheid over hun leven aanvult. En hun verlangen naar een rustiger, goedkoper en wellicht veiliger bestaan groeit.

Je bent dus niet de enige die met deze plannen loopt. En hoewel de helft van Nederland je wellicht voor gek verklaart, zullen heel veel mensen het met je eens zijn: Nederland is allang geen utopia meer om in te wonen.

Veel mensen zijn crisismoe

Het is een nieuw woord, maar wel een feit: Crisis fatigue, crisis vermoeidheid. Google er maar eens op. De symptomen lijken ernstig op Post Traumatische Stress of depressie en dat is allemaal veroorzaakt door de hudige wereld. Het stapelt zich op, de pandemie, de (inmiddels noemt de pers het) oorlog waarbij niks duidelijk lijkt als het gaat om wie wat doet en wie waar wint of verliest. En alle problematiek die de pers over je uitgiet.

Mensen zijn bang hun echte mening te geven over zaken als Woke, slavernijverleden, genderneutralitieit, en dat soort onderwerpen en bijten zich daarom maar vast in de woningcrisis en vergeten even de energiecrisis want crisis……er is zoveel te behappen!

Weer rijst de vraag, weer start de discussie wie wat heeft gedaan, was het Rusland die zijn eigen glazen ingooit? Of was het de Oekraine in samenwerking met de US die in zijn blinde haat voor Rusland over grenzen gaat, wie blies de Nord Stream leiding op? Wie blies de brug op? Wie blies de dam op? Wie vuurt NATO wapens af in Rusland?

Is de Oekraine wel zo heilig als Zelensky doet geloven of heeft hij het ook achter zijn ellebogen met zijn Tiktok filmpjes en zielige verhalen en keurig gekapte hoofd? Wat bekokstoven mevrouw van der Leyen en Zelensky als ze innig glimlachend naar elkaar aan de vergadertafel zitten?

Al die onzekerheid! Want zeker bij de wakker geworden, kritisch denkene Nederlander, die zich langzaam aan bewust wordt dat een “oorlog” die al sinds 2014 in stilte woedt nu opeens onder Biden aangewakkert wordt tot een heuse dreiging gaat het verhaal van Zelensky steeds moeilijker naar binnen. Immers, hij is door een door de VS aangestuurde coup aan de macht gekomen.

Weet je nog: het grote geheel overzien? En daarbij zit hij (Zelensky) tot aan zijn nek in het WEF, laten we ook dat niet vergeten in dat grote geheel.

En waarom is die oorlog, die als sinds 2014 in stilte woedt en die door de Oekraine zelf altijd een beetje verwaarloosd is en onder het kleed geschoven is nu opeens zo belangrijk? Waarom waas het niet al belaangrijk toen het strategisch gelezen Krim eiland werd ingenomen? Op die vraag zullen wij stervelingen die al dat belastinggeld bij elkaar meoten harken wel nooit antwoord krijgen. Net zomin als op de vraag wie die dam heeft opgeblazen.

Laat de crisisvermoeidheid niet je valkuil worden, hou de regie over je eigen leven en blijf genieten in vrijheid!

Wat ga jij doen als er oorlog kom in Nederland of een nucleaire ramp?

Ben je dan al wijselijk vertrokken en heb je eindelijk je dromen omgezet in realiteit? Of sluit je aan in de rij van hopelozen, op zoek naar een nieuwe plek, in de rij wachtenden die asiel aanvragen in……waar eigenlijk? Waar ga je dat dan doen? Amerika? De bondgenoot? Die nemen niet eens Oekrainse vluchtelingen op, die zitten masaal in Mexico aan de grens met een waardeloze app te zoeken naar een sponsor.

Ik probeer geen paniek te zaaien, begrijp me goed

Ik, vanaf een grote afstand, niet beinvloed door de Nederlandse en Amerikaanse nieuwsfabriek, heb er een mening over, die zal heus wel doorklinken tussen de regels door op deze website, maar ik hou mijn echte mening voor me. Het is niet aan mij om te oordelen in deze zaak, of een overtuiging te prediken. Ik woon in een land waar deze oorlog helemaal geen voorpagina nieuws is. Gisteren was er even 3 seconden nieuws over de Oekraine en toen gingen we weer terug naar wat echt belangrijk is voor de Mexicaan: Voetbal!

Er verschuiven veel pionnen op de wereldmarkt, investeerders zoeken potentiele ontwikkelingslanden voor hun investeringen boven een continent waar oorlogsdreiging is, daarom is de inflatie in Europa zo hoog en de economische groei zo laag. Tuurlijk doet de Euro het goed door de kunstgrepen van de Europesse Centrale bank, maar het feit dat ze nadenken over een digitale euro……nu ja, dat is een ander onderwerp. (lees ook: Emigreren waar naar toe in deze gek geworden wereld)

Kijk, blikken eten hamsteren is echt nog niet aan de orde. En een schuilkelder uitgraven al helemaal niet. Maar wat ik probeer te zeggen is dat het belangrijk is dat als je al plannen hebt om te emigreren, je nu moet gaan nadenken of de tijd is aangebroken om door te pakken. Als deze oorlog de wereld economisch en financieel verder naar beneden trekt kan emigratie in de toekomst wel eens moeilijker zijn dan je nu kunt overzien.

Wil jij praten over je emigratieplannen?

Misschien wil je verder met je plannen, neem dan vooral eens een kijkje in de Emigratie Winkel. Die staat vol boeken en mogelijkheden om jou te helpen met je vertrek uit Nederland. (ga naar: Emigratie Winkel )

Ben je nog aan het oriënteren omdat je weg wilt? Maar heb je geen idee aar je moet beginnen?

Wil jij praten over jouw emigratie plannen?

Emigratieplannen?

*dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 8 maart 2022 en herschreven en geupdate op 6 juni 2023

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jouw vragen beantwoord worden.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

2 reacties

  • Jeanette

    Dag Wendy, dank je wel voor je complimenten en voor je bestelling. Ik heb je een email gestuurd naar het door jou opgegeven email adres.

  • Wendy

    Beste Jeannette,

    wat een fijne en nuttige website je hier gemaakt. We hebben er veel plezier van en hebben ook een aantal dingen besteld. We hebben ze echter nog niet ontvangen. Zou je misschien even kunnen kijken of de betaling ontvangen is? Is op 19 mei gebeurd via Paypal. Ik vond geen andere manier om je te contacteren, vandaar dat ik het via deze weg probeer. Groetjes van Wendy

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *