Emigreren

Emigreren vanwege Oorlogsdreiging

Als er oorlog in een land uitbreekt ontstaat er een vluchtelingen stroom, we zien dat als ik dit blog schrijf, gebeuren in Oekraïne. Mensen die in de Oekraïne wonen vluchten voor het geweld of de dreiging van geweld in hun leefomgeving.

Niet al deze mensen zullen, als er eenmaal weer vrede is terugkeren. Soms duurt een oorlog lang en is er weer een nieuw bestaan opgebouwd in een ander Europees land, of de nieuwe machthebber van het land is van dien aard dat ze niet meer terug willen of kunnen. Deze vluchtelingen zijn dan uiteindelijk geëmigreerd. Maar daar gaat dit blog niet over. Dit blog gaat over mensen die vanwege een oorlogsdreiging nu al plannen maken om te vertrekken. Dan ben je nog geen echte vluchteling, dan regel je, misschien wel vervroegd je emigratie.

Ik kan me voorstellen dat je tijdens de Russische invasie van de Oekraïne je emigratieplannen versnelt. Temeer omdat het nieuws doet geloven dat Rusland wellicht niet stopt bij de inname van Oekraïne, want zijn beweegredenen voor het binnenvallen van dit land geldt straks voor het volgende land en het volgende enz. Tot hij de NAVO landen tegenkomt, en dan?

Emigratieplannen versnellen vanwege een oorlogsdreiging

Als jij met emigratieplannen loopt en ze wilt versnellen vanwege de oorlogsdreiging, loop je waarschijnlijk niet met plannen om binnen Europa te emigreren. Want als de oorlog Nederland bereikt en Nederland raakt actief betrokken bij deze oorlog betekend dat dat de NAVO betrokken is en dan is er in heel Europa een dreiging.

Ik zie momenteel het aantal mensen dat zijn heil zoekt buiten Europa toenemen. Allang is Frankrijk of Spanje niet meer een graag gewenst land voor emigratiewensen, steeds meer mensenvertrekken naar Azië, of Midden- en Zuid Amerika. Wat ik vooral; merk is dat veel mensen naar een goedkoper land willen verhuizen. Simpelweg omdat ze in Nederland de eindjes niet of nauwelijks meer aan elkaar kunnen knopen.

De oorlog in de Oekraïne is alleen maar een druppel die de emmer van ontevredenheid over hun leven aanvult. En hun verlangen naar een rustiger, goedkoper en wellicht veiliger bestaan groeit.

Je bent dus niet de enigste die met deze plannen loopt. En hoewel de helft van Nederland je wellicht voor gek verklaart, zullen heel vele mensen het met je eens zijn: Nederland is allang geen utopia meer om in te wonen.

Er is ook een ander groep emigranten en oorlogsdreiging

Er is ook een groep emigranten die vanwege oorlogsdreiging willen emigreren die al een keer geëmigreerd zijn. Die wonen in een land waar nu onrust is en oorlog, of de dreiging er van en zij overwegen niet te remigreren naar Nederland maar verder te emigreren naar weer een ander land en weer opnieuw te beginnen.

Dat zijn mensen die al een bende ervaring hebben op het gebied van emigratie, integratie en een nieuw leven opbouwen. Toch is het ook voor hen weer even spannend en even emotioneel, zo niet emotioneler, omdat emigreren vanuit die situatie niet een wens is maar meer een vorm van levensbehoud. Iets wat hun overkwam.

Deze groep mensen staat voor een heel ander soort uitdaging. EN voor hen is het moment om te emigreren gewoon aangebroken.

Komt er oorlog in Nederland in 2022?

Hoe groot is de kans dat jij straks wellicht in een vluchtelingen stroom loopt? En waar loop je dan naar toe? Want Nederland heeft maar weinig buurlanden.

Als er werkelijk een oorlogsdreiging is voor Nederland is het helemaal niet zo verkeerd om op tijd na te denken over wat je wilt gaan doen, en als je toch al emigratieplannen had, kun je misschien maar beter die plannen versnellen.

Nederland is al eerder betrokken geweest bij oorlogen, vanwege het verbond binnen de NAVO, of afspraken op wereldniveau t.a.v. terrorismebestrijding en hulp. Toch is Nederland niet echt in oorlog geweest met landen. Als de inval van Rusland in de Oekraïne echt een oorlog met Nederland wordt zal Nederland de oorlog moeten verklaren aan Rusland. Al dan niet via bondgenoten.

Ikzelf zie dat niet heel snel gebeuren, maar momenteel is het een wankel evenwicht binnen Europa, zelfs de Europesche Unie lijkt verdeeld over wat er moet gebeuren en Putin maakt van die twijfel en verdeeldheid handig gebruik zijn opmars door te zetten. En dan is er nog de emotionele druk die Oekraïense president op de EU en de NAVO legt die zou kunnen werken als een lont in een kruitvat.

Wat ga jij doen als er oorlog kom in Nederland?

Als er echt oorlog komt in Nederland zal er veel veranderen in je leven, maar voor het zover is zul je eerst merken dat er tekorten ontstaan. Dat zie je nu al gebeuren. Als je het economisch en handelsnieuws leest, lees je dat Europa van zoveel dingen afhankelijk is van het voormalige Oostblok. En dan doel ik niet alleen op gas, maar ook voor belangrijke grondstoffen voor bijvoorbeeld kunstmest voor goede gezonde oogsten, voor graan, en nog veel meer.

Brood wordt duurder, benzine is al op recordhoogte, maar er zal schaarste ontstaan. Omdat de supply chain, de wereldbevoorrading van producten die nodig zijn voor onze keten van bestaansproducten verbroken is door alle sancties. Kortweg: De burger betaald straks de prijs voor deze oorlog. Of die oorlog nu fysiek de Nederlandse grenzen bereikt of niet.

En hoewel beleggers massaal uitwijken naar de Aziatische beurzen om zo verliezen goed te kunnen maken, zullen die verliezen ook verhaald worden op de kosten van dagelijks leven. Geen enkel bedrijf zal vrijwillig op winst willen inboeten zodat jij kunt blijven eten. En of de overheid hierop kan sturen en zal ingrijpen is nog maar de vraag.

Kortom, je wereld wankelt, nu al. En omdat niemand weet hoe het verloop zal zijn is het wel verstandig dat jij nadenkt over jouw toekomst.

Ik probeer geen paniek te zaaien, begrijp me goed

Er verschuiven veel pionnen op de wereldmarkt, en ook Europa zal, mede door de enorme investeringen vanwege Corona gaan merken dat geld eindig is. De gevolgen daarvan zullen ook voor jou merkbaar zijn op- financieel gebied. Je geld zal minder ver reiken, en daarmee je mogelijkheden.

Tussen alle oorlogsverslaggeving door verdwijnt er ander nieuws, bijvoorbeeld over EU maatregelen die jouw vrijheid kunnen beperken, zoals de Coronapas. Ik heb geen idee wat daarmee gebeurd, jij wel? Maar, op het risico af dat je me nu voor een wappie aanziet, het lijkt me stug dat er miljarden in geïnvesteerd is en dat het straks niet meer bestaat. Dat past niet in het financiële regime van Europa.

Kijk, blikken eten hamsteren is echt nog niet aan de orde. En een schuilkelder uitgraven al helemaal niet. Maar wat ik probeer te zeggen is dat het belangrijk is dat als je al plannen hebt om te emigreren, je nu moet gaan nadenken of de tijd is aangebroken om door te pakken. Als deze oorlog de wereld economisch en financieel verder naar beneden trekt kan emigratie in de toekomst wel eens moeilijker zijn dan je nu kunt overzien.

Wil jij praten over je emigratieplannen?

Misschien wil je verder met je plannen, neem dan vooral eens een kijkje in de Emigratie Winkel. Die staat vol boeken en mogelijkheden om jou te helpen met je vertrek uit Nederland. (ga naar: Emigratie Winkel )

Ben je nog aan het oriënteren omdat je weg wilt? Maar heb je geen idee aar je moet beginnen?

Wil jij praten over jouw emigratie plannen?

Emigratieplannen?

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jouw vragen beantwoord worden.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.