Heb je een visum nodig als je gaat Emigreren?
Heb je een visum nodig of een verblijfsvergunning als je wilt Emigreren? En hoe vraag je zoiets aan? Waar moet je rekening mee houden en wat is de visum loterij eigenlijk?
Visumvragen en vragen over een verblijfsvergunning liggen vaak aan de basis van Emigratieplannen. Want niet overal in de wereld kun je je zomaar vrij vestigen zoals binnen de Europese Unie gebruikelijk is geworden. En we zeggen wel altijd dat je je binnen Europa vrij kunt vestigen, maar dat is niet zo, er zijn ook binnen Europa nog landen waar je een verblijfsvergunning voor nodig hebt.
En als je buiten de Europese Unie gaat emigreren heb je zeker weten altijd een visum of een verblijfsvergunning nodig als je langer wilt blijven dan de toegestane verblijfsduur voor een toerist. Er zitten aan zo’n visum of verblijfsvergunning ook een boel voorwaarden, zoals meldingsplicht, registratieplicht, financiële verplichtingen, verplichtingen voor een zorgverzekering, maximale verblijfsduur en nog veel meer. En al die regels verschillen per land en per status die je in dat land wilt hebben. Ga je bijvoorbeeld als gepensioneerde, als investeerder of als langdurig toerist? Het heeft allemaal invloed.
Ook zijn er kosten verbonden aan een visum of verblijfsvergunning, en die kosten beginnen vaak al bij de aanvraag op de Ambassade en zetten zich vaak voort in het bestemmingsland als je je feitelijke verblijfsvergunning aanvraagt.
In het Informatie Blad ga ik dieper en uitgebreider in op het onderwerp “Visum of Verblijfsvergunning bij Emigratie”. Ik leg uit hoe een aanvraag in zijn werk gaat, wat een consulair interview inhoudt, en wat je kunt doen als je aanvraag wordt afgewezen. We gaan dieper in op voorwaarden en behandelen de Non-Quota visum en visum loterij.
Na betaling ontvang je via email een download link voor een kleurrijk en informatief info blad. Je kunt dan direct verder lezen, inclusief een lijst met webadressen.
De info bladen op de website Leaving Holland werken als een soort Paywall. Veel websites gebruiken een paywall om mensen te laten betalen voor meer uitgebreide specialistische informatie. Vaak door middel van een abonnement. Op Leaving Holland is het slechts een eenmalig bijdrage en geen abonnement.