budget, minimum inkomen, nomadisch leven, rondkomen van 600 euro, besparen, zuinig leven, uit eten gaan, motorrijden, huur, geldproblemen, financiele problemen, weinig inkomen, salaris, zzp, zelfstandig ondernemer, moeilijk, problemen, maandinkomen, onkosten
Dagboek,  Emigreren,  Werken & Reizen

Ik kan rondkomen van 600 euro per maand

Wonen in het buitenland heeft voordelen. En dan bedoel ik niet alleen dat er vaak een lekker temperatuurtje is of palmbomen staan , maar ik bedoel letterlijk voordelen. Mijn beslissing om naar het buitenland te gaan was gebaseerd op besteedbaar inkomen. In Nederland dreigde ik door de economische crisis, de ellende op de huizenmarkt en de wachttijden in de sociale huur dakloos te worden. En ik was opeens op 52 jarige leeftijd uitzichtloos werkeloos. Geheel onverwacht door een failliete werkgever. Als ZZP-er (advies van het UWV) moest ik zoveel verdienen en zoveel uren werken om alle rekening te kunnen betalen dat het eigenlijk niet te doen was. Want er waren/zijn al zoveel ZZP’ers in Nederland, dus waarom zou iemand mij inhuren? Hoe goed ik ook ben in wat ik doe. Er is simpelweg teveel concurrentie.

En het was alweer een aantal jaren terug dat ik een keuze maakte om minder te gaan werken en meer van het leven te genieten, en daar stond ik nog steeds achter, achter die keuze. Dat zou ik dus nu allemaal kwijtraken, inclusief mijn huis door de oplopende kosten? Daar had ik helemaal geen zin in. En daarom besloot ik, na wikken en wegen, om naar het buitenland te verrtekken.

Dag welvaartsstaat en hallo zelfredzaamheid.

Tering naar de nering zetten. Zo ben ik opgevoed en zo doe ik het nu maar dan net even anders. Nadat ik alles verkocht wat ik bezat ben ik naar Azie vertrokken. In de Filipijnen kon ik makkelijk rondkomen van 600 euro. Ik woonde op een klein eiland, Siquijor met prachtige stranden en watervallen, ik woonde eerst in een mini huisje pal op het strand en later verhuisde ik naar een huis op een klif, met uitzicht op de Bohol zee, 2 slaapkamers, woonkamer, eetkeuken 2 badkamers en 3 terrassen om heerlijk in de zon te zitten, of in de schaduw en vanuit de eetkeuken en slaapkamer had ik prachtig uitzich op zonsondergangen door de enorme glazen ramen.

300 euro betaalde ik voor dat huis, inclusief gas, water, electricitiet en internet.

huurhuis, cliff house, 300 euro all in, rondkomen van 600 euro, minimum inkomen, budget, laag inkomen, ZZP, weinig geld, maandelijks inkomen, rekeningen, prijzen, geldproblemen, oplossingen, bezuinigen

Ik gaf gemiddeld 200 euro uit aan eten, benzine, motoronderhoud en ik spaarde 100 euro per maand voor mijn visumverlenging en mijn onvoorziene uitgaven. Had ik die niet, dan kon ik lekker een motortoertochtje maken op mijn Kawasaki en genieten van hotels of resorts onderweg.
Ik leefde op een budget, maar ik had een goed leven, ik ging minstens 1x per dag uit, ergens wat eten of drinken en ik maakte heel veel leuke tripjes.

In november 2018 besloot ik dat ik weg wilde uit de Filipijnen. En in februari 2019 kwam in na enige voorbereidingen aan in Mexico. Of ik het in Mexico ook ga redden met 600 euro is even afwachten. In Cancún in ieder geval niet, daar is alles, vanwege het toerisme duurder dan elders in het land. Dus ik moet even mijn draai vinden. Maar ik weet hoeveel ik per maand te besteden heb, en daar stem ik mijn huizenzoekerij op af.

Maar………
Ik weet ook wat ik wil en ik wil geen water bij de wijn doen: ik zoek een rustige plek, dicht bij de zee. Ik wil eigen vervoer: een motor of een auto of op zijn minst een brommertje, ik wil een warme douche en gezelligheid om de hoek, restaurantjes en/of toeristische drukte.
En ik weet wat ik nodig heb: snel betrouwbaar internet, warm water in mijn huis, en een plek om buiten te zitten.

En aan die dingen torn ik niet, dat zijn mijn basis behoeften om lekker te wonen.

moving to another country, emigration, nomad life, nomad llifestyle, jc from holland, leaving holland, Philippines to spain

Ik ga dus niet, zoals ik veel Amerikanen heb zien doen in de Filipijnen, omwille van mijn budget in een nipa hutje zitten met een buitentoilet en douchen bij de dorpspomp. Dat vertik ik. Ik ben bijna 60, ik wil iets leuks voor mijzelf. Ik wilde een beter leven en de mijn wensenlijstje hoort daar bij.

Ik weet dat het kan en dat het lukt. Ook binnen mijn budget.

Het leuke van dit leven is dat ik mijn werkuren aanpas aan mijn financiele behoefte. Heb ik meer geld nodig, zoek ik harder naar werk. Heb ik genoeg, dan hoef ik niet meer te werken. Dat is zo heel anders dan in Nederland, daar stond rekening betalen en mijn arbeidscontract heel centraal in mijn leven. Daar draaide eigenlijk bijna alles om. Nu is dat heel anders. Ik geniet veel meer, ik leef veel meer minimalistisch, en veel bewuster. Ik draai mijn hand niet om voor een was op de hand. En al die luxe hoeft van mij niet meer. Ik heb 3 paar schoenen bijvoorbeeld: 1 paar dichte schoenen voor op de motor, 1 paar luxe Teva sandalen, want ik wil lekker lopen, en 1 paar leuke knettergekke flip flops met kraaltjes en kwastje. Want ook al leef ik basic, ik ben en blijf een vrouw en binnen in mij woont gewoon een klein meisje wat van mooie spulletjes houdt. Ik hoef ze alleen niet meer allemaal te hebben.

Wil jij weten of jij ook kunt emigreren of wil jij je leven drastisch veranderen?

Met dit boekje breng je alles in kaart en maak je een emigratieprofiel. natuurlijk kun je het ook gebruiken voor je dagelijks leven nu in Nederland als je niet wilt emigreren, om bekijken of je toekomst dromen haalbaar zijn. Of om wijzigingen aan te brengen waardoor je een plezieriger leven kunt hebben.

 

 

Emigratieplannen?

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jouw vragen beantwoord worden.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!