weglopen voor schulden
Verdwijnen

Lopend verdwijnen voor je schulden

Als ik op Leaving Holland schrijf over verdwijnen voor schulden, ga ik er eigenlijk altijd van uit dat je ver weg gaat, Europa uit. Dat heeft een reden. Omdat als je buiten Europa vertrekt het lastige ris om gevonden te worden en de schulden moeilijker invorderbaar zijn. In Europa kunnen schulden in Nederland namelijk zonder tussenkomst van een locale rechter gevorderd worden. Dat is een verdrag wat een paar jaar geleden is afgesloten tussen alle EU landen. En dat scheelt een schuldeiser een boel geld aan proceskosten.

Maar wat als je nu toch in Europa blijft? Of lopend verdwijnt? Zou dat lukken?

Er zijn natuurlijk ook mogelijkheden om lopend of op de fiets te verdwijnen en niet met de trein, bus of vliegtuig. Met de auto is niet zo handig want je kenteken is op videos en verkeerscamera’s te vinden en er zijn import- en export regels, en je mag maar zolang van je Nederlandse rijbewijs gebruik maken in het buitenland.

Lopend of op de fiets dus. En dan onder de radar blijven. Binnen Europa mag je vrij vestigen in welk land dan ook, hoewel vele landen zeggen dat er een registratieplicht is, zou je die kunnen negeren. En als je officieel emigreert uit Nederland, zonder adres in het buitenland, dan……

Kun je anno 2021 nog verdwijnen voor je schulden?

In de video die ik heb opgenomen brainstorm ik met jou over het idee. Niet omdat ik je wil aanzetten tot het weglopen van je schulden, want dat zou neit handig van mij zijn om te doen. Ik ben van mening dat je altijd een manier moet zoeken om je schulden af te lossen.

Nee, het is een hypothetisch idee om je schuldeisers een tijdje voor te blijven zodat je tot die aflossing kunt komen, en een hypothetisch idee over het onderwerp onvindbaar zijn anno 2021. Want is dat nog mogelijk? Kun je in een tijdperk waarin alles aan elkaar lijkt gekoppeld en systemen met elkaar communiceren, ook internationaal, nog echt verdwijnen en van de radar raken zoals dat heet?

Kijk naar unieke videobeelden van mijn wereldreizen en luister naar mijn gedachten over het onderwerp: lopend verdwijnen voor je schulden, letterlijk weglopen voor je schulden dus. (lees ook: Vluchten voor schulden, verjaringstermijn)

 

 

Wil jij proberen weg te lopen voor je schulden?

In “Verdwijnen en Opnieuw Beginnen” leg ik in het kort uit hoe je je verleden kunt wissen en een nieuwe toekomst kunt starten

En in dit boek vertel ik jou hoe je kunt vluchten voor schuldeisers, hoe je verdwijnt van het internet, een nieuwe identiteit opbouwt en hoe wat de gevolgen (kunnen) zijn als je wegloopt uit Nederland. Al je vragen over vluchten voor schulden worden in dit boek beantwoord. Het staat boordevol praktijkverhalen en heeft een handige lijst met websites.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!