naar welk land kan ik vluchten voor schulden
Vluchten voor Schulden

Vluchten voor schulden, waarheen?

Eén van de meest gestelde vragen is wel: vluchten voor schulden. En ik denk dat het een logisch gevoel is wat je hebt als het water je aan de lippen staat. En als je dan de deur achter je dicht trekt, waar ga je dan naar toe. Want als je wilt vluchten voor schulden wil je natuurlijk niet gevonden worden.ADVERTISEMENT

Het is een heerlijk idee als je kunt ontsnappen uit een (ogenschijnlijk) uitzichtloze situatie. Geloof me, ik ken het gevoel. Ooit zat ik, net als jij met mijn handen in het haar en vol wanhoop het internet af te struinen naar een sprankje hoop. Zou het kunnen? Kan het echt? Weglopen voor je schulden?

ik mis mijn vrijheid

Schulden ontstaan soms door een aaneenschakeling van tegenslag

Je hebt verschillende vormen van schulden, sommige worden gemaakt door fout koopgedrag en bestedingsgedrag. Mensen met “een gat in de hand” of een verslaving. Die blijven kopen en blijven gokken bijvoorbeeld. Die maken deze schulden zelf. Hoewel de maatschappij ze meer en meer als slachtoffer ziet van gebrek aan zelfdiscipline, denk ik persoonlijk niet dat dit correct is. Iedereen heeft een keuzen, en als het jouw keuze is om meer geld uit te geven dan je budget toestaat, maak je dus bewust schulden.

Er zijn ook mensen die door omstandigheden in schulden raken, bijvoorbeeld met een te duur huis, hoge hypotheek en dan loopt de relatie stuk en moet dat huis verkocht of een partner uitgekocht worden. Soms is er in zo’n situatie al meer tegenslag, een lening voor een auto die leuk stond op de oprit, of die vervangen moest worden omdat de vorige niet meer te repareren was, om maar iets te noemen.

this way to white beach

Soms neemt je leven een onvoorziene dramatische wending

En er zijn mensen die het echt overkomt, die gewoon niet konden voorzien dat hun leven zo’n dramatische wending zou nemen dat ze nu door de bomen het bos niet meer zien. Ikb behoorde tot die laatste groep. Ik was succesvol in mijn werk, ik had een relatie, ik kocht een betaalbaar huis met een betaalbare hypotheek, ik kon het me veroorloven om 32 uur te werken voor mijn werkgever en ik was super gelukkig. Het leven lachte mij toe. Wind in de rug en lekker fietsen!

En toen ging alles mis. Mijn relatie bleek niet te zijn wat ik dacht, door omstandigheden raakten werk en privé verstrengeld, en raakte ik in ene burnout door het gedrag van mijn partner, en verloor ik, ook mede door zijn gedrag nadat ik onze relatie eindelijk durfde te verbreken bijna mijn baan kwijt. Ik had een gewelddadig incident op mijn werk met een client wat voor veel politieke ophef zorgde, en dat was het moment waarop ik wist dat mijn werkgever aan het zoeken was naar een mogelijkheid om mij te ontslaan.

En binnen een jaar tijd, werd ik wegbezuinigd, zat ik diep in een burnout en kon ik mijn hypotheek niet meer betalen. Want 70% WW van een 32-urig contract dat werd wel heel krap. Ik bleek een woekerpolis te hebben en een tweede hypotheek om een vage reden die ik niet begreep, het bleek een trucje van mijn hypotheekverstrekker te zijn. En mijn huis stond door de economische crisis fors onder water.

Ik heb 2 jaar aangemodderd en toen heb ik beslissingen genomen die voor mij gunstig waren, en die mij weer lucht gaven. In plaats van maar braaf te wachten op “de andere partij”. Ik heb de regie over mijn leven teruggenomen en dat heeft enorm goed uitgepakt. (Lees ook: Hoe ik succesvol vluchtte voor mijn schulden)

Inmiddels reis ik over de wereld en ben ik schuldenvrij

Ik weet niet in welke categorie schuldenaar jij valt. Of je het over jezelf hebt afgeroepen of dat het door omstandigheden is ontstaan. Het feit is er dat je op zoek bent naar een uitweg, en daarom ben je op deze website terecht gekomen.

Ga ik je die uitweg bieden? Wellicht. Dat ligt aan jouw flexibiliteit en instelling. En aan wat je droomt voor je toekomst. En dan bedoel ik niet : schuldenvrij zijn, maar wat je wenst voor jezelf in de toekomst onder normale omstandigheden.

Had je dromen voordat je zo diep in de schulden wegzonk?

Dan wil ik dat je die dromen opschrijft.

Want dat is je uitgangspunt. Die dromen waarmaken. Op welke manier dan ook. En daar moet je op focussen in plaats van focussen op het vluchten voor schulden. Want als je je dromen najaagt, heb je een doel, als je vlucht voor schulden ben je niet met een echt doel bezig. Dan ben je bezig met ontsnappen. Maar het gaat tom je leven na die ontsnapping.

Als jouw doel nooit is geweest om te emigreren, dan is vluchten voor je schulden geen optie. Want dan word je niet gelukkig in het buitenland. Geloof me. Je moet zoveel achterlaten en loslaten als je weggaat op deze manier. Zeker als je onvindbaar wilt blijven.

Kijk je kunt natuurlijk ook tijdelijk vluchten voor schulden, je leven oppakken in een goedkoper land en dan als je op orde bent met een aflossingsplan komen naar je schuldeisers toe. je houdt dan al die tijd contact met ze, niet over je emigratie, maar wel over de mogelijkheid om af te lossen. Zo af en toe stuur je een berichtje om te laten weten dat je bereid bent om aan een plan te werken. En dat houd jouw schuldeisers mild en bereid tot een gesprek.

China eastern Airlines, luggage, service, app, review, cebu, rome, economy, experience, best buy, travel, tips

Als je nooit wilde emigreren, dan is vluchten voor schulden geen optie

Emigratie is een emotioneel proces, en weglopen voor schulden is absoluut geen emigratie. Er komt zoveel bij kijken als je wilt vluchten voor je schulden en ergens anders opnieuw wilt beginnen.

Daarbij biedt Nederland een prima regeling om van schulden af te komen, namelijk schuldsanering, of in het ergste geval jezelf failliet laten verklaren. Of onder bewindvoering laten zetten. Dat is ellendig, maar stel je voor hoe ellendig het is om te vluchten voor schulden en in een vreemd land te wonen zonder contact met het thuisfront. Want dat is 1 van de voorwaarden om te verdwijnen.

Wil jij het toch proberen om te vluchgten voor je schulden?

In “Verdwijnen en Opnieuw Beginnen” leg ik in het kort uit hoe je je verleden kunt wissen en een nieuwe toekomst kunt starten

En in dit boek vertel ik jou mijn persoonlijke verhaal, hoe ik vluchtte voor mijn schulden, verdween van het internet, een nieuwe identiteit aannam en hoe het uiteindelijk goed kwam zodat ik nu schuldenvrij leef. 

En hier zijn een paar gratis tips voor als je weg wilt lopen en overneiuw wilt beginnen!

Lees verder op de volgende pagina

Pagina's: 1 2

Jeanette, Digitale Nomade, Coach en schrijver. Begon met haar reizen op 17 jarige leeftijd en verliet Nederland voorgoed in 2015 om nooit meer terug te keren. Haar eerste land was de Filipijnen. Ze woonde er ruim 3 jaar. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. gek op motorrijden, schelpen zoeken en mensen observeren. Momenteel woont ze in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.