Reisfoto's

Wonen in Mexico, Baja California Sur en omgeving

Wil jij vestigen in Mexico maar je weet niet zo goed waar, omdat je anders wilt dan anderen? Overweeg dan eens in de staat Baja California Sur te gaan wonen. Ook een prima staat bijvoorbeeld om met de camper van baai naar baai te trekken en op het strand te kamperen.

Met zijn honderden baaien waar je nog gratis mag kamperen, met zijn eindeloze woestijnlandschap, prachtige bergketens en koele winters, is het schiereiland van Baja California Sur een bijzonder gebied wat door veel Nederlanders een beetje genegeerd wordt vanwege zijn afgelegen ligging. Maar afgezien van de prachtige uitdagende natuur is het wel 1 van de veiligste staten van Mexico. Waar het zelden regent. En daarmee zeker de moeite waard om eens te bezoeken. (lees ook: Een huis huren in La Paz BCS)

Vanuit heel Mexico vlieg je in een korte tijd naar La Paz of Cabo San Lucas met binnenlandse vluchten

Op het schiereiland zelf zijn uitstekende busverbindingen zowel tussen de dorpen en steden als voor de lange afstanden. Zo rij je bijvoorbeeld met Ruta del Desierto snel en veilig door het hele zuidelijke gebied van de staat.

Het gebied kent het hoogst aantal regenloze dagen in Mexico, het regent er gemiddeld niet meer dan 7 dagen in het jaar. In de zomers is het heet en droog en in de winters koel tot zelfs frisjes met heerlijke temperaturen overdag. (lees ook: De beste tijd van het jaar om in La Paz BCS te verblijven)

Rij je de kust langs dan kun je zomaar walvissen zien die er komen om te paren en te kalveren, of orka’s zien die spelen in 1 van de vele baaien. En wat dacht je van de vliegende roggen? En in de havens vind je zeehonden en pelikanen die wachten op het visafval van de terugkerende tonijnvissers. (lees ook: Het landschap van Baja California Sur)

Beleef zelf hoe het is om tussen de walvissen te varen, om droge rivieren te zien veranderen in woeste stromen als het regent, om het landschap van bruin naar groen te zien veranderen, hoe het is om te zwemmen in kleine verlaten baaien of juist langs de lange kust van de Stille Oceaan waar je kunt kameel rijden in de duinen. Hoe het is om in een oase te zwemmen of hoe cactus ijs smaakt.

Bekijk het superdeluxe Cabo San Lucas of het slaperige Los Barilles, ga kite surfen in La Ventana of gezellig winkelen in Todos Santos, bezoek de oude mijn in El Triunfo en eet een smakelijke lunch in het nabijgelegen restaurant wat heerlijke huisgemaakte braadworst verkoopt en in de weekenden de beste paella van de staat maakt. Of geniet van een wandeling en een heerlijke lunch op de boulevard van La Paz.

Ik deel wat foto’s van dit gebied zodat jij een leuke indruk krijgt van de omgeving.

 

Leuke routes om te rijden in dit gebied vind je op MotoTravel.net

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!