Vakantiegangers,  Wonen in Mexico

Het weer per maand in de Riviera Maya in Mexico

Wat is de beste maand van het jaar om op vakantie te gaan naar 1 van de populaire vakantie bestemmingen in Mexico zoals Cancun, Playa del Carmen, Isla Mujeres, Tulum of 1 van de vele prachtige strandlocaties aan Riviera maya in Quintana Roo?

Januari: Januari is warm, zonnig en droog. De dagelijkse temperatuur ligt rond de 28°C overdag en een stuk koeler in de nacht 20°-16ºC. Omdat de Riviera maya omgeven is door jungle is het heel vochtig. Januari is de maand waarin je daar het minst last van hebt, het is dan ook een uitstekende maand om dagtochtjes naar het binnenland te maken.

Je kunt korte lichte regenbuitjes verwachten in de namiddag of nacht. Maar de zon komt altijd weer door.

de temperatuur van de Caraibische zee ligt lager dan in de andere maanden van het jaar. En het zicht voor udikers en snorkelaars is prima.

Gemiddelde max temperatuur: 28°C
Gemiddelde regen: 46mm
gemiddeld aantal dagen met regen: 7
Gemiddelde zeewater temperatuur: 27°C

FMM for Mexico

Februari: Februari is een klein beetje warmer dan januari en geeft minder regen. Maar de luchtvochtigheid is hoger. Maar het maakt een perfecte maand voor een strandvakantie.

De watertemperatuur is fris en het wate ris heel helder.

Gemiddelde max temperatuur: 28°C
Gemiddelde regen: 44mm
Gemiddeld aantal dagen met regen: 5
Gemiddelde zeewater temperatuur: 26°C

Maart: Maart is een geweldige maand om door te brengen in de Riviera Maya.
Het is de tweede meest droge maand van het jaar. En de temperaturen klimmen op tot een aangename 29ºC. De avonden en nachten zijn koeler. Gemiddeld heb je twee tot drie lichte tregenbuien per week. Vooral in de vroege ochtend of namiddag. De luchtvochtigheid is hoog, vooral tijdens en na de regen. Veel muskieten.
Maart is een geweldige maand voor buitensporten en activiteitenparken.

Gemiddelde max temperatuur: 29°C
Gemiddelde regen: 37mm
Gemiddeld aantal dagen met regen: 4
Gemiddelde zeewater temperatuur: 26°C

April: In april valt er maar weinig regen. Misschien 3-4 korte lichte buien in de hele maand. In de namiddag loopt de temperatuur op en het wordt beduidend warmer in de maand april. In de Riviera Maya is de zomer in zicht.
Warme plakkerige nachten volgen op de even zo warme avonden.
Als je een dagtochtje wilt maken naar een bezienswaardigheid is dat het beste te doen in de ochtenden.

April is een prima maand voor het strand temeer omdat het zeewater aan het opwarmen is.

Gemiddelde max temperatuur: 31°C
Gemiddelde regen: 31mm
Gemiddeld aantal dagen met regen: 3
Gemiddelde zeewater temperatuur: 27°C

Mei: Mei is een van de drogere maanden in het jaar. De kans op korte felle onweersbuien neemt toe als de maand vordert. Meestal zijn die in de vroege avonden. Er zijn meer wolken en de luchtvovchtigheid stijgt. hoge temperaturen in de namiddag zoals in April.

Een warem wind op de stranden maakt het leven een stuk aangenamer dan in de stad of in een atractiepark. De temperatuur van het zeewater loopt verder op en hoewel het zeewier seizoen in volle gang is komen ook de whalesharks aan.

Gemiddelde max temperatuur: 32°C
Gemiddelde regen: 52 mm
Gemiddeld aantal dagen met regen: 5
Gemiddelde zeewater temperatuur: 28°C

Playa del Carmen COVID19

Juni: In juni begint het regenseizoen en het orkaanseizoen. Je kunt meer regen verwachten en z ware onweersbuien, vooral in de namiddag en avond. Bewolkte luchten, vooral aan de horizon.
Als je denkt: ik ga lekker aan het strand liggen en neem af en toe een verfrissende duik, kom je bedrogen uit, want het zeewater heeft bijna dezelfde temperatuur als je lichaam.

Gemiddelde max temperatuur: 32°C
Gemiddelde regen: 115mm
Gemiddeld aantal dagen met regen: 8
Gemiddelde zeewater temperatuur: 28°C

Juli: In het midden van de maand juli beginnen de 4 heetste weken van het jaar. Alles is dan warm, de wind en de lucht die je inademt. De gevoelstemperatuur loop makkelijk op tot 40ºC en het koelt niet af in de nachten. Er zijn onweersbuienm aar er valt weinig regen, het blijft bij droge donder en lichtflitsen. Soms pakt Quintana Roo een staartje van een passerende orkaan mee die op weg is naar Amerika, dan zijn er een paar dagen met veel regen en bewolking.

Gemiddelde max temperatuur 32°C
Gemiddelde regen: 103 mm
Gemiddeld aantal dagen met regen: 5
gemiddelde zeewater temperatuur: 28°C

Augustus: Augustus is verreweg de heetste maand van het jaar, zeker in de eerste twee weken. Maar als de maand vordert zakken de temperaturen weer iets. Met die dalende temperatuur komt ook de regen, je kunt veel ondergelopen straten zien in de komende weken en maanden.

het zeewater is helder, maar hou een oogje op het Sargasso rapport, want dit is de maand dat het zeewierseizoen op zijn hoogst is.

Gemiddelde max temperatuur: 33°C
Gemiddelde regen: 136mm
Gemiddeld aantal dagen met regen: 6
Gemiddelde zeewater temperatuur: 29°C

September: September is de natste maand van het jaar. De lucht is vaak bewolkt en de temperatuur begint te zakken, we naderen de winter periode. Het regent in september soms uren achtereen.
En d elcuht is vaak bewolkt en dreigend.

Het zeewater begint af te koelen. September is een uitstekend emaand voor binnenactiviteiten of duiken.

Gemiddelde max temperatuur: 32°C
Gemiddelde regen: 185mm
Gemiddeld aantal dagen met regen: 10
Gemiddelde zeewater temperatuur: 29°C

Oktober: In oktober heb je meerdere dagen met minde regen, en de kans dat in jouw vakantie dus regenachtige dagen zitten is groter. Oktober kenmerkt zich door wolken, hoge luchtvochtigheid en regen.

Maar het regenseizoen en het stormseizoen beginnen af te lopen en ook het sargasum seizoen komt ten einde.

Gemiddeld max temperatuur: 31°C
gemiddelde regen: 157mm
Gemiddeld aantal dagen met regen: 11
Gemiddelde zeewater temperatuur: 28°C

November: De temperatuur zakt verder, de lucht wordt helderder en er is beduidend minde rbewolking. De winter nadert en daarmee de meest aangename tijd in de Riviera Maya. Alles wat je nu aan buitenactiviteite wil ondernemen is prima vanwege de meer confortabele temperaturen en dalende luchtvochtigheid.

November is een perfecte maand voor een vakantie aan de Riviera Maya.

Gemiddelde max temperatuur: 29°C
Gemiddelde regen: 95mm
Gemiddeld aantal dagen met regen: 8
Gemiddelde zeewater temperatuur: 28°C

December: December overtreft November in heel veel opzichten, het wordt aaleen een stuk drukker aan de Riviera Maya vooral in Cancun en Playa del Carmen. De dagen zijn aangenaam en de avonden en nachten koel tot zelfs frisjes. Als er al regen valt beperkt zich dat tot een lichte bi in de namiddag of de nacht. En die duurt niet lang. Het water langs het hele kustgebied heeft weer zijn beroemde prachtige turquiose kleur en je kunt in deze tijd prachtige foto’s maken.

Gemiddelde max temperatuur: 28°C
Gemiddelde regen: 70mm
Gemiddeld aantal dagen met regen: 7
Gemiddelde zeewater temperatuur: 27°C

In de handleiding “Wonen in Mexico, zo doe je dat” leg ik alles uit inclusief handige linken naar websites

In het boek vind je alle informatie over motorrijden of autorijden in Mexico, alle regels, prijzen, veiligheid op de weg en de registratie.

Maar ook alle ins en outs over het dagelijks leven in Mexico, van een huis zoeken en vinden tot gezondheidszorg, je rechten en plichten en veiligheid, verkeer, scholen, alles wordt er behandelt voor een makkelijke integratie na je emigratie.

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!