Wonen in Mexico

De aanvraag voor een Permanente Verblijfsvergunning in Mexico

Wil jij emigreren naar Mexico, omdat je gepensioneerd bent bijvoorbeeld, of omdat je naar familie gaat die al in Mexico woont? Dan is er nu voor jou in de Emigratie Winkel de handleiding voor de aanvraag van een visum voor Permanente Residentie voor Mexico verkrijgbaar. 

In de Emigratiewinkel vond je al de handleiding voor een Tijdelijke Residentie en de verlenging daarvan, maar wat eigenlijk nog ontbrak was de handleiding voor een langdurige verblijfsvergunning. (ga naar: Handleiding Temporary Resident Mexico)

De handleiding Permanent Resident voor Mexico is nu ook te koop in de Emigratie Winkel

In deze handleiding lees je hoe je stap voor stap de aanvraag dusdanig verzorgt dat hij, mits je aan alle (financiële) voorwaarden voldoet, bijna zeker weten goedgekeurd wordt.

Een visum aanvraag is natuurlijk altijd ene persoonlijke zaak, dus ik kan geen garanties geven over de goedkeuring van je verblijfsvergunning. Wat ik wel kan doen is er voor zorgen dat jij de aanvraag correct verzorgd aanlevert bij de Ambassade van Mexico.

In 2 delen lees je alles over de aanvraagprocedure voor een permanente verblijfsvergunning in zowel Nederland als Mexico

De handleiding is opgesplitst in 2 delen. Zowel de aanvraag in Nederland als het omzetten van je FMM en tijdelijk visum in Mexico bij een Immigratiekantoor worden stap voor stap behandelt.

Je krijgt tips over hoe je het beste je documenten kunt aanleveren, formulieren invult, wat je wel en niet meestuurt en hoe jij er voor zorgt dat alles vlekkeloos verloopt.

Klant opmerking: Ik had natuurlijk met jou gesproken en dacht dat ik de handleiding niet nodig had omdat ik notities had gemaakt. Nu is mijn visum geweigerd, op een futiliteit.  Had ik nu die handleiding er maar bijgenomen zoals jij adviseerde…….

Als je eenmaal in Mexico bent kun je de kosten van een dure immigratie advocaat besparen. Want jij kunt dit zelf. Met de handleiding die voorzien is van alle linkjes, uitleg van de Spaanstalige overheidswebsite werk je je heel direct door het woud van tramites heen en kom je met de juiste documenten aan bij het immigratiekantoor.

Het is eenvoudig en overzichtelijk en je hoeft nergens meer naar te zoeken want alle websites en informatie staat er in

Mexicaanse ambassade, den haag, visum, mexico, lang verblijf, temporary resident, aanvragen, consulair interview

Ga jij na je pensioen in Mexico wonen? Of voeg je bij je al in Mexico wonende familie?

Dan is dit jouw visum!

Een paar aandachtspunten:

  • Houd er rekening mee dat er financiële voorwaarden zijn, je moet kunnen aantonen dat er 12 maanden ononderbroken een spaarbedrag van 119.000 euro op een spaarrekening heeft gestaan, en dat je 6 maanden lang een pensioen uitkering hebt ontvangen van 1.900 euro minimaal.
  • Als je gebruik maakt van gezinshereniging en bij een kind gaat wonen wat al in Mexico woont op basis van een permanente verblijfsvergunning, dien je geboortebewijzen, en inkomensverklaring van 6 maanden van 450 euro aan de Mexicaanse kant te kunnen overleggen.
  • Houd er rekening mee dat Nederlandse AOW uitkering in Mexico gehalveeerd wordt, dit komt door een verdrag tussen Nederland en Mexico, reken dus goed uit of jij ook na je emigratie nog kunt rondkomen in Mexico (lees ook: Wonen in Mexico met 1000 euro per maand)
  • De Mexicaanse Ambassade verstrekt een tijdelijk goedgekeurd visum, dit visum moet je binnen 30 dagen na aankomst omwisselen voor een permanente verblijfsvergunning (ID-Kaart)
  • Een permanente verblijfsvergunning brengt een aantal wettelijke verplichtingen met zich mee, ook hierover lees je alles in de handleiding.

Al deze aandachtspunten en meer kun je uitgebreid nalezen in de handleiding.

Mexico, visum, cancun, toerist, 180 dagen, exit tax, belasting, kosten, prijs,

Hoe werkt de aankoop?

Als jouw betaling ontvangen en verwerkt is ontvang je een email met een dowload link, deze link is 30 dagen geldig, je kunt de handleiding via deze link downloaden. Het is een PDF bestand en je kunt hem openen en lezen op je computer, laptop, tablet of smartphone.

Twijfel jij of deze verblijfsvergunning voor jou de goede keuze is?

Het kan zijn dat je twijfelt, lees dan vooral de productomschrijving nog eens goed door. Kom je er niet uit welke visum voor jou het beste is of heb je vragen over je emigratie naar Mexico, dan kun je tijd met mij inboeken. Je kiest zelf hoeveel tijd, je hebt de keuze uit 60, 30 of 90 minuten. Via een (video)telefoongesprek praten we dan samen over jouw emigratie naar Mexico.

Weet jij zeker dat je langer dan 6 maanden in Mexico wilt blijven?

Voldoe je niet aan de voorwaarden voor een permanente verblijfsvergunning, dan is de tijdelijke verblijfsvergunning wellicht beter voor jou. Je kunt dan 4 jaar in Mexico verblijven en daarna een aanvraag doen voor een permanente verblijfsvergunning.

 

 

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. Momenteel leeft ze in een dorp in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.