Emigratie beste tijd
Emigreren

Emigreren uit Nederland, wanneer is de beste tijd?

De volgende stap in je emgiratie is het correct afsluiten van Nederland

Nederland is een overberegeld land, daar kom je pas achter als je weg wilt. En zeker voor die mensen die buiten de EU gaan emigreren is het vaak een verhaal van het kastje en de muur. Je wordt van hot naar her gewezen en veel instanties weten niks over emgiratie, omdat het simpelweg te weinig voorkomt om in het gevestigde systeem van de klantenservice of informatiedesk te passen.ADVERTISEMENT

Met het boekje “Emigreren, het afronden van Nederland” wordt het een stuk overzichtelijker. Door stap voor stap de zaken af te ronden voorkom je fouten die je later in je nieuwe thuisland kunnen achtervolgen, zoals bijvoorbeeld het niet correct beeindigen van je zorgverzekering of je toeslagen.

Het boekje bevat een handige lijst met webadressen waar veel lezers erg enthousiast over zijn omdat deze je direct naar de juiste instantie stuurt.

De juiste tijd om te vertrekken is geen magisch moment

De juiste tijd om uit Nederland te vertrekken, of om te beginnen met plannen maken, dat weet je, intuitief. Daar is gene tijdspad voor of een magisch moment. Dat is een moment van bezinning, van verlangen wat groeit tot daden en realiteit. En op een dag weet je dat het tijd is om de deur van je leven in Nederland voorgoed achter je dicht te trekken.

Voor de één is dat omdat alle regels de spuigaten uitlopen, voor de ander is dat omdat werk stopt en nieuwe deuren geopend kunnen worden, voor weer anderen is het gewoon een moment van opstaan en vertrekken. Ieder mens heeft zijn eigen beweegredenen.

Wil jij praten over emgiratie en de realisatie van je plannen? Boek dan een chat-moment met mij in en laten we van gedachten wisselen.

Pagina's: 1 2

Jeanette, Digitale Nomade, Coach en schrijver. Begon met haar reizen op 17 jarige leeftijd en verliet Nederland voorgoed in 2015 om nooit meer terug te keren. Haar eerste land was de Filipijnen. Ze woonde er ruim 3 jaar. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. gek op motorrijden, schelpen zoeken en mensen observeren. Momenteel woont ze in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

2 Reacties

 • Jeanette

  Vaak is een goede voorbereiding onontbeerlijk, zoals ik in het artikel als schrijf. Als je een emigratieprofiel maakt leer je ook hoe je om zou gaan met eventueel tegenslag, en wat je nodig hebt om daar mee om te gaan, zowel emotioneel als fysiek. Maar tegenslag gebeurd natuurlijk, je kunt niet alles van te voren inschatten. Hopelijk heb je geleerd van je ervaringen, hoe negatief ook, en weet je hoe je het nu anders gaat doen zodat je niet meer de trage molens van een onwillens Nederland in hoeft, want als iets waar is is dat Nederland niet goed voor haar emigranten n re-migranten zorgt. Heel veel succes!

 • Evert zwart

  Hay. Emigreren tja had 2j getwijfeld maar toen echt weggegaan naar de caribbean.
  Na Barbados naar st vincent.
  Nou dat pakte niet goed uit alles kwijt gestolen dus en beschoten.
  Gevlucht via trinidad naar Bonaire waar ik na 6j wegging retour nl.
  Nu 1j in nl maar pfffffff wat een “%$%;”:&_% land.geen recht op bijstand of we of uitkering ze willen eerst alles weten en op papier zien tja en de papieren komen niet snel genoeg dus hoor je sessie verlopen nieuwe aanvraag indienen nu na 3x ben ik het wel zat.
  Dus ga ik maar weer eens kijken naar welk land ik nu weer heen zal gaan.
  Ben een techneut en heb vele jaren mijn eigen motor bedrijf gerund en bouw en verbouw de 2cv heb ook voor ducks united gewerkt en misschien is dit iets om zelf op te starten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.