activiteiten weekend, doen dit weekend, waar heen, weekend
Dagboek,  Digitale Nomade

Wat ga ik doen dit weekend?

Het is weekend, en dat zijn altijd twee drukke dagen in Cancun. Hoewel hets trand inmiddels vol spoelt met Sargasso komen er nog steeds toeristen van over de hele wereld die het niet erg vinden om tussen dat spul te zwemmen en te zonnen.

Ikzelf ben er niet zo’n fan van. Het gaat, zeker als het fijngemalen is door scheepsschroeven echt overal tussen zitten en plakt in je haren, en het voelt raar, elke keer dat stugge zeewier tegen je lichaam.

Daarbij zijn de stranden bomvol, en als ik mijn eigen veiligheidsbubbel in tact wil houden zijn er dus betere tijden om naar het strand te gaan. Neit dat ik er dus nog heel vaak kom. Ik de Filipijnen woonde ik op het strand, dat was geweldig. Hier in Cancun woon ik in de stad, ook leuk, maar anders.

JC from Holland, white beach

Als Digitale nomade ben ik eigen baas over mijn tijd

Het leven als digitale nomade biedt veel vrijheden, maar je moet wel de discipline hebben om de goede uren te benutten om te werken. En soms werk je lekker vooruit en kun. je weer wat rustiger aan doen.

Op zondag probeer ik niet te werken, maar soms is dat onoverkomelijk. Ik hoef maar 4 uur per dag te werken en soms dagenlang niet, maar de klant is koning dus ik werk in overleg met de klant. Momenteel zijn er even geen klanten. Nederland is te druk met zijn nieuwe vrijheden.

Mexico COVID19

Quintana Roo gaat 1 stap terug in het epidemiologische verkeerslicht

Hier zijn we druk met nieuwe beperkingen, want hoewel er geen toename in ziekenhuisopnames zijn en de ziekenhuizen zo goed als leeg zijn, zeker de IC’s, gaa we maandag toch terug naar Oranje. En dat is vervelend.

De gouverneur vindt dat we beter op moeten passen en dit is een straf omdat we nonchalant zijn geworden, vindt hij. Ik voel me net een klein meisje op school die in de gangen van de school heeft gerend of zoiets onzinnigs.

Maar goed, hij is de baas, dus oranje. Ik vraag me af of we er veel van merken. De laatste maanden is het een hoop geblaat en weinig wol wat er hier uit het provincie huis komt. Dan is er 1 dag allerlei strenge politie enzo en daarna duiken ze weer massaal op hun telefoon om te facebooken of wat ze ook maar zitten te bekijken in de checkpoints.

Dus wat ga ik doen dit weekend?

Mijn laatste weekend van relatieve ‘vrijheid’…..hahahaha. Gelukkig ben ik zo vrij als een vogeltje hier en leef ik in mijn eigen bubbeltje, maar als ze wel wegen afzetten en checkpoints doen is het niet leuk om motor te rijden en elke keer verantwoording af te moeten leggen.

Ik denk dat ik vandaag naar Puerto Juarez rij, daar is een stuk snelweg waar gene verkeer is met een prachtige bocht waar je zo lekker doorheen zoeft. Aan het einde van de snelweg is een zandweg, de snelweg loopt dood op een zandpad dus, als ik dat afrij kom ik bij een strand waar niemand komt, ik kan bij de GOMart bij de benzinepomp een broodje eten, die hebben heerlijke broodjes gezond en appelflappen. Flesje drinken mee en even schelpen zoeken? Misschien dat. Maar eerst moet ik de motor in elkaar zetten, die hadden we gisteren aan de voorkant helemaal uit lekaar om de “zwevende” koplamp van BMW op te lossen. Wie heeft zoiets idioots bedacht?

We konden het niet afmaken omdat het begon te hozen, de eerste regenbui in weken!

Misschien vind jij het leuk om video’s te kijken van mijn prachtige nomadische leven?

Wat een contrast met een jaar geleden toen we in Playa del Carmen in totale lockdown gingen:

Lang geleden dat ik sneeuw gezien heb, dit was rond deze periode in 2019 toen ik door Europa reisde

 

En in 2018 rond deze tijd van het jaar, woonde ik op Siquijor eiland, tussen de motortochten in, aan zee dus, de Bohol Sea op precies te zijn

En in 2017 rond deze tijd van het jaar sjeesde ik met mijn Filipijnse vriend over het eiland Siquijor, (alweer! Ik keerde regelmatig terug naar dat eiland) Door de prachtige bergen rondom Larena

En in april/mei 2016 was ik op Guimaras Island, vlak bij Iloilo, ik reisde toen met de bus door de Filipijnen op weg naar Dumaguete waar ik mijn eerste motor kocht nadat ik in de Filipijnen mijn rijbewijs had gehaald.

In 2015 was ik nog in Nederland en experimenteerde ik met YouTube en mijn nieuwe kanaal, en was ik in volle voorbereiding voor mijn vertrek uit Nederland

Wil jij ook zo’n leven van vrijheid en reizen?

Denk nu niet dat Covid roet in het eten gooit van mijn reizen of van de reizen van digitale nomaden. Je kunt nog steeds reizen, en als je voorlopig niet terug gaat naar Nederland, wat best strenge inreisbeperkingen heeft, dan hoef je alleen maar rekening te houden met de inreis-eisen van je gastland, en voor veel landen zijn er amper beperkingen. Ook al; doet de pers ons anders geloven.

Mijn klanten emigreren nog steeds of hebben hun laptop ingepakt en gaan op reis om online te werken en geld te verdienen vanaf de mooiste plekken van de wereld. Die nog steeds bereikbaar zijn.

Als jij op dit blog kwam omdat je iets zocht om te doen dit weekend, is het misschien een idee om te kijken of je nog wel blij. bent met je leven en wat je kunt doen om dat te veranderen. (lees: Zelf quarantaine positief gebruiken voor jouw toekomst

Of verdiep je in de mogelijkheden om online geld te verdienen en lees Tips om Online Geld te verdienen

Fijn weekend!

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.