Emigreren

Ik wil Emigreren

Het begint vaak met een verlangen en dat wordt een droom, en op een dag neem je de beslissing. En die beslissing neem je omdat je de feiten op een rijtje hebt. Maar wat als je wilt emigreren en je weet niet zo goed waar je moet beginnen?

Dan ben je op deze website aan het goede adres. Alle informatie op 1 punt. Voor al die mensen die dromen van een nieuw bestaan ergens anders op de wereld, voor al die mensen die dromen van een tweede kans, of misschien wel een derde, die dromen van een nieuwe start.

Misschien wil je wel weg omdat je ergens op vakantie was en je daar veel gelukkiger voelde, of omdat je het in Nederland niet meer financieel rond krijgt en denkt dat het elders wel zou lukken om elke maand alle rekeningen te betalen en toch een leuk leven te hebben, of omdat je een ander behangetje zoekt, of weg wilt van het voorspelbare over beregelde leven in Nederland. Wat je redenen ook zijn, je zoekt je geluk achter de horizon. (lees ook 5 Redenen waarom mensen Emigreren)

Dromen over een nieuw bestaan omzetten in daden

Dromen van emigratie is wel het makkelijkste deel, het omzetten van dromen in reële plannen dat is de eerste stap die je zet op weg nar je nieuwe leven.
Je denkt na over dingen als:

  • Wat heb je nodig om gelukkig te zijn?
  • Wat ga ik missen aan Nederland?
  • Hoe doe ik dat met geld en met ziektekosten?
  • Hoeveel geld heb ik eigenlijk nodig om te emigreren?
  • En ik heb nog een lening, een hypotheek, een autofinanciering, hoe doe ik dat?
  • En wat gebeurt er met mijn pensioen als ik uit Nederland vertrek?

Op al die vragen vind je antwoord op deze website.

Je begint met zoeken via de zoekbalk bovenin de website, of in de zijbalk.
En anders blader je door alle artikelen in de rubriek “Vertrekken uit Nederland en opnieuw beginnen” Als je op die link klikt opent de pagina in een nieuwe tab en kun jij beginnen met vorm te geven aan je vertrek naar het buitenland.

Heb jij gewoon zin om erover te kletsen met een ervaringsdeskundige, dan kun je tijd inboeken met mij en beantwoord ik al je vragen. Dagelijks praat ik met klanten over hun nieuwe leven in bijvoorbeeld Mexico of de Filipijnen, maar ook algemene vragen over pensioen, belasting, werkvergunningen en hoe de toekomst in Nederland of Europa eruit ziet en waar je je zorgen om maakt en wat je niet wilt en waar je dat kunt ontvluchten zeg maar.

Ik praat met hen over allerlei creatieve vormen van emigratie, over werken en reizen en over deeltijd emigratie bijvoorbeeld. Maar ook over gebrek aan geld of zelfs opgebouwde schulden. Want emigreren zonder geld is een stuk lastiger dan emigreren met een dikke portemonnee, Maar niet onmogelijk (lees ook: Niet genoeg geld om te Emigreren

En dan is er nog de Emigratie Winkel, vol boeken, info-bladen en die gespreksmomenten dus.

De Emigratie Winkel staat vol e-boeken om rustig thuis op de bank te lezen over emigreren, je huisraad, hoe je Nederland afrond en wat je kunt verwachten van de bank, hoe je toch nog wat kunt sparen misschien, en gewoon waar je moet beginnen met al die dingen die je dan moet regelen.

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!