Emigreren,  Wonen in Mexico

Je immigratie status in Mexico uitgelegd

Het proces van Tramite, zoals het heet, het omwisselen van je FMM (Forma Migratoria Mutiple), binnen 30 dagen na aankomst in Mexico is een schimmig proces wat geheel in het Spaans plaats vindt. Aangezien de Immigratie officieren nooit de indruk willen geven dat ze iemand voortrekken omdat dit bij de wet verboden is, behandelen ze iedereen met dezelfde vriendelijke, doch onpersoonlijke werkwijze.

Als je vragen stelt krijg je standaard antwoorden en enige uitleg wordt niet of nauwelijks gegeven.
Dus het moment dat je al je papieren achter laat en met een stapeltje kopieën het kantoor verlaat vraag je je af hoe het nu verder gaat.

Je weet inmiddels dat je het proces online kunt volgen op een speciale webpagina (SETRAM), die gekoppeld is aan jouw dossiernummer. Maar wat nu als die status maar niet verandert?

En wat betekenen al die status updates?

In de handleiding voor het aanvragen van een visum voor Mexico leg ik alle statussen uit.

Met deze handleiding ga je stap voor stap door het hele proces van de aanvraag van een zogenaamde Temporary Resident Visum. Je wordt geholpen met je visumaanvraag en voorwaarden in Nederland, bij het passeren van de douna in Mexico zodat je je visum niet kwijtraakt door een technische fout, en het omzetten van je visum in een Resident Card bij de immigratiekantoren.

Veel mensen huren hiervoor in Mexico een dure advocaat in, maar dat is een beetje onzin, want als je weet hoe het moet is het een overzichtelijk proces.

 

In de handleiding “Wonen in Mexico, zo doe je dat” leg ik alles uit inclusief handige linken naar websites

In het boek vind je alle informatie over motorrijden of autorijden in Mexico, alle regels, prijzen, veiligheid op de weg en de registratie.

Maar ook alle ins en outs over het dagelijks leven in Mexico, van een huis zoeken en vinden tot gezondheidszorg, je rechten en plichten en veiligheid, verkeer, scholen, alles wordt er behandelt voor een makkelijke integratie na je emigratie.

 

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. Momenteel bereid ze ergens in de buurt van La Paz (BCS) weer een lange motortocht voor dwars door Mexico.