onbekende stranden Filipijnen
Filipijnen,  Reisfoto's,  Vakantiegangers

De mooiste stranden in de Filipijnen

Negros Island

Ook Negros Island kenmerkt zich voornamelijk door zwarte stranden. maar de stromingen in zee doen soms wonderen. Iedereen kent wel de Manjujod Sandbar, vreselijk commercieel, duur en alleen op afspraak te bezoeken. Er zijn mooiere stranden die vrij toegankelijk zijn op dit eiland en zeker een bezoekje waard. Zoals in het zuiden van Negros, de foto die bij het artikel hoort is genomen in de buurt van Andulay in 1 van de vele baaien daar.ADVERTISEMENT

Maar ook in Sipalay vind je prachtige niet drukke stranden, sommigen met geweldige resorts en geheel afgesloten van de rest van de wereld.je deelt het strand dan met een klein gezelschap rustzoekers.

Niet veel toeristen reizen naar Sipalay, en alleen het Poblacion Beach en Sugar Beach bieden goed zwemstrand, de prachtige goudgele stranden van Punta Balo zijn minder geschikt om te zwemmen, je moet ver lopen, maar dan kun je prachtig snorkelen. Of je laat je met een boottocht naar een prive baai brengen en geniet een dagje van de illusie van leven op een onbewoond eiland.

Sipalay Sugar beach

Sugar Beach heeft een wat bruinere kwaliteit zand, de naam zegt het al, maar het is eindeloos uitgestrekt en breed. Een prachtig strand om heerlijk te vertoefen. En het zeewater is diep, dus je kunt lekker zwemmen.

Punta Balo Beach

Punta Balo Beach is een besloten baai waar je dus minder goed kunt zwemmen, maar de getijde poeltjes en het minder diepe zwemwater brengen genoeg vertier. Het prachtige gouden zand zorgt voor een warme sfeer.

Mindoro Island

Puerto Galera, Sabang Beach en White beach, wie kent het niet? Als je Filipijnen zegt, is dat wel de plek die de meeste mensen kennen naast Boracay. Speciaal die mensen die van duiken en uitgaan houden. Het is er druk en de stranden stellen in mijn beleving niet heel veel voor. Vooral Sabang Beach is een enorme tegenvaller. Er is weinig strand in Sabang. Als je doorloopt naar Big LaLaguna, verstopt achter 1 van de grote resorts, via een pad langs de kust en door de berg, kom je op een mooi plekje maar het is klein en vol en het strand is vaak weggeslagen door de stormen.  En het ligt er vol boten. Toch is het wel een beozekje waard. Al is het maar om even te snorkelen.

Big La Laguna Puerto Galera

Wil je in die omgeving mooi strand wat stil is en met goed zwemwater? ga dan naar Aninuan Beach

Het is een wijdts uitgestrekt strand met grijswit zand, omsloten door bergen en is stil. Het is wat lastig te vinden, maar als je goed oplet is er een afslag, en een pad, en dan strekt het strand zich voor je uit, geen verkopers, geen winkels, dus neem je eigen spullen mee.

Annual Beach Mindoro

Annual Beach Mindoro Island

Siquijor Island

Siquijor Island is mijn thuis geweest voor vele maanden, en ik vond het, voor het toerisme toesloeg een prachtige plek, het had de relaxte sfeer van een dromerig eiland, plattelandsleven en kleinschaligheid. Dat is wel verandert de laatste jaren. Toch heeft Siquijor naast Paliton Beach nog steeds mooie plekjes. zoals het prachtig witte strand bij Tori’s Paradise of het onbekende strand vlak bij het Japanse resort net buiten Siquijor stad. Het water is Siquijor is van een super heldere kwaliteit. Hoewel het eiland sommige maanden te lijden heeft van veel losdrijvend zeegras is er altijd wel een kant waar een schoon strand op je wacht.

De stranden in Siquijor bieden niet altijd diep water om in te zwemmen. Soms moet je wat verder het water inlopen voor je een frisse duik kunt nemen.

kagusuan beach, siquijor, Philippines

 

Het Leaving Holland YouTube kanaal toont je nog veel meer prachtige stranden in de Filipijnen

Op mijn Youtubekanaal kun je per eiland de mooiste stranden bekijken

Maar er is ook een playlist die alleen maar stranden laat zien en vaak ook hoe je er komt

Ik mis Boracay en Bohol en Palawan in je rijtje?

Op de volgende pagina vertel ik wat over de toeristische hotspots in de Filipijnen

Pagina's: 1 2 3

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. Momenteel leeft ze in een dorp in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.