Emigreren waar naar toe
Emigreren

Emigreren maar waarheen?

Ik kies op verschillende criteria, en die heb ik van te voren opgeschreven als ik het internet op ga om een land te zoeken wat daar bij past.ADVERTISEMENT

Zo wil ik bijvoorbeeld

 • Gunstige visumregels zodat ik lang mag blijven
 • De mogelijkheid om goedkoop te vestigen na een tijdje op een toeristenvisum het land te hebben verkend
 • Geen financiële draagkracht toets
 • Geen medische keuringen
 • Mooi landschap met diversiteit (strand is een pre, gene must, maar afwisseling is wel leuk)
 • Snel betrouwbaar internet
 • Niet teveel regels, zoals in Nederland, daar word je gek van alle regels en wetten die soms niet eens op elkaar aansluiten
 • Bereikbaarheid, van de Filipijnen leerde ik dat als je reislustig bent, een eilanden groep wel erg isoleert, een land als Mexico war ik nu woon heeft een veel grotere bereikbaarheid.

En dan heb ik nog wat persoonlijke perks, ik wil de taal kunnen lezen, zodat ik hem kan leren. En ik wil dat er een stabiele munteenheid is zodat ik niet het ene jaar rijk ben en het andere jaar arm. Dus een goede bij voorkeur groeiende economie.

En een land met goede wegen is ook wel fijn, als motorrijder vind ik het belangrijk dat er een redelijk wegenstelsel is en niet alleen maar begaanbaar gemaakte rivierbeddingen.

Nou dat is het wel zo’n beetje. O ja en zonnig, ik heb een broertje dood aan sneeuw enzo. Dus ergens tussen de kreeftskeerkring en de Steenbokskeerkring. Ik hou van dagen met redelijk gelijk dag en nacht percentage, daar voel ik me het prettigst bij.

Emigratie, ene land kiezen

Het is dus belangrijk dat je weet wat jouw wensen zijn

Je weet zelf wat je nodig hebt om gelukkig te worden en prettig te leven. En bij welke dingen je wat kunt schipperen en kunt inschuiven.

Als je dan zo’n lijstje hebt, ga je zoeken. Mijn zoekgebied is redelijk klein, geografisch gezien. En nu ik niet meer op een klein eiland wil wonen, valt alles wat in de oceaan ligt af, hoewel ik wel naar eilanden gekeken heb, omdat veel van die eilanden vaak nog ergens een verband met een Europees verleden hebben en dus wellicht eenvoudige visa regels voor Nederlanders.

Maar ik heb me primair gericht op alles binnen die keerkringen en dan als tweede de vestigingsregels.
En dan blijft er niet veel over.

Zoek uit al die honderden landen in de wereld die landen die binnen jouw wensen passen

Ik bleef uiteindelijk met een paar mogelijkheden over:

 1. Spanje, iets buiten het zoekgebied en nog teveel Europa, dus die viel af
 2. Marokko, ook leuk  een heel levendig land.  Maar is dat buiten de toeristen gebieden wel zo vrij dat ik me daar als vrouw ook prettig voel, zeker als ik op de motor wil gaan rijden? En tussen mij en de rest van dat continent is dan een woestijn. Daarbij blijkt bij nader onderzoek dat de vestigingsregels best ingewikkeld zijn.
 3. Midden Amerika, en zo kwam ik uiteindelijk uit bij Mexico.

Het is dus een kwestie van afvinken en wegstrepen.

Ja maar ik weet al waar ik naar toe wil, hoe weet ik dan of dat een goede keuze is?

In grote lijnen kun je zo ook toetsen of het land waar je naar toe wilt wel de goede keuze is voor jou.
Je kunt namelijk gene ijzer met handen breken, als je per se naar Canada wilt of Australië, of wilt gaan wonen in Japan, dan zul je aan de voorwaarden van zo’n land moeten voldoen. Voldoe je daar niet aan dan kun je blijven dromen, of een land kiezen war je wel aan de voorwaarden voldoet.

Vaak kiezen wij Nederlanders in de verkeerde volgorde

We kiezen vaak een land en dan gaan we loepen zoeken naar mogelijkheden om dat land binnen te komen, zelfs als we al weten dat het zo goed als onmogelijk is. En we stellen onze droom om te emigreren uit, tot we wel aan die eisen kunnen voldoen.

Emigreren waar naar toe

We denken als we willen emigreren, helemaal niet creatief, alsof we tunnelvisie krijgen bij dat woord

Soms kun je als je goed zoekt loopholes in de emigratie wetten vinden. Zoals in Australië bijvoorbeeld, Daar kun je soms binnenkomen als je via Nieuw Zeeland gaat. Dat is ook geen eenvoudige manier, maar menen schrijven over deze route, het is een omweg, maar hij is er.

Als je naar manieren zoekt om je droom te realiseren ben je pro-actief bezig. En daarmee verhoog je in Nederland al de kwaliteit van je leven. Want in plaats van te gaan zitten verzuchten dat je wilt maar dat het niet kan, werkt je aan een oplossing.

Ik kan bijvoorbeeld, vanwege mijn financiële draagkracht, nooit een vestigingsvergunning krijgen voor een land, niet als gepensioneerde, maar ook niet als investeerder. Dus moet ik creatief zoeken. In de Filipijnen kun je heel lang op een toeristenvisum verblijven zonder dat ooit iemand een inkomenstoets wil doen. En in Mexico kun je nadat je er 4 jaar als temporary resident hebt gewoond een permanente verblijfsvergunning aanvragen Terwijl als je dat gelijk wilt doen je aan enorme financiële eisen moet voldoen.

Emigratieplannen

Je kunt dus kiezen, via een omweg en op stap, of wachten tot je misschien wel nooit door de voordeur naar binnen kunt

Flexibiliteit, creativiteit en oplossingsgerichtheid zijn kwaliteit die elke emigrant moet bezitten.

In mijn boekje: “Emigreren, hoe kies je je nieuwe thuisland” help ik je bij j emigratie-keuze. Je kijkt naar alle aspecten rondom emigratie wensen en verlangens, naar je financiële situatie, je gezinssituatie, je sterke en zwakke kanten en de mogelijkheden die jouw situatie biedt. Op deze manier voorkom je dat je een ondoordachte keuze maakt.

Hbe je al Emigratieplannen? Koop dan de Handleiding voor Emigratie

Ben jij dankbaar voor de gratis informatie?

Toon hier je dankbaarheid voor de informatie die ik gratis op mijn website publiceer zodat jouw vragen beantwoord worden.

Pagina's: 1 2

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. Momenteel leeft ze in een dorp in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.