Dagboek

Ik worstel een beetje met mijn leeftijd

Vandaag ga ik naar de grote stad. Ik moet naar het Immigratiekantoor mijn nieuwe adres doorgeven en daarvoor heb ik alle papieren in orde gemaakt. En ik moet naar de bank om de verzekering van de motor te betalen. Het rekeningnummer wat ik zou kunnen gebruiken voor een bankoverschrijving wordt door mijn bank niet geaccepteerd.

Soms wordt ik wel eens sacherijnig hoor van al die primitieve systemen. Het lijkt dan aan de oppervlakte allemaal wel goed geregeld. Je vult je adreswijziging online in, maar dan moet je alles printen, een vreselijk formele brief erbij doen dat je onder ede verklaard dat je echt op dat adres bent gaan wonen. En dat moet je dan persoonlijk inleveren. De kans is groot dat ik teruggestuurd word en een legitimatie van mijn huisbaas met een toestemmingsbrief moet hebben, maar dat zie ik in het kantoor wel. Op de website staat dat er niet bij, dus wie weet.

En dan de bank, de verzekering zit ver weg in Morelos geloof in, of in Monterey, anyway, die man zegt: betaal maar via Oxxo, een winkelketen die door heel Mexico zit en naast bier, frisdrank en chips en een beetje dagelijkse boodschappen ook allerlei bank en telefoonzaken regelt. Handig, maar dit zijn best grote bedragen, en we hebben internet bankieren.

Dus ik vraag om een rekening nummer, maar de bank accepteert het nummer niet. En als je het dan 10x geprobeerd hebt zonder een logische foutmelding, dan ben ik het wel zat, dan maar ingewikkeld en naar de Oxxo of Santander bank en daar betalen aan de balie.

Ik voel me oud en de maatschappij gaat te snel

Aangezien veel van mijn klanten verhuizen op het kapitaal wat ze met bitcoin hebben vergaard besluit ik Bitcoin als betaalmiddel toe te voegen aan mijn website (Coming soon!!) nu die munt zo keldert is dat misschien wel niet zo’n slimme zet, maar ik dacht: die enkeling die dat doet, dat gebruik ik dan als spaargeld ofzo. Tenslotte wordt mijn AOW straks door midden gehakt als ik dan nog in dit land woon en AOW nog bestaat, en ik moet ergens een reservepotje hebben om me door mijn oude dag te trekken. Ik heb door mijn vroegtijdig vertrek uit Nederland ook maar 70% pensioenopbouw, dat is ook niet bar veel. Zeker niet als dat door de helft gaat.

Ik worstel met mijn bitcoin wallet, de payment gateway op de website en ik merk dat het me een beetje teveel wordt. In de krant lees ik elke dag dat beroemde zangers die ik leuk vond toen ik jong was dood zijn gegaan en ik denk: daar zit je dan te klooien met je bitcoin, je gebruikte op school nog een inktlapje en nu dit…….

Dat gevoel hoort erbij rond deze tijd van het jaar

Sinds ik de 60 naderde en er nu dus overheen kieper heb ik de weken rondom mijn verjaardag een zwaar nostalgisch gevoel en voel ik me oud. Ik kijk terug, lees dagboeken van jaren geleden, kijk foto’s en ben me maar al te zeet bewust dat ik nu de leeftijd heb van de in bloemetjes jurken gehulde advocaat lepelende tantes die dan bij mijn oma op zondag middag zaten te roddelen en die ik stok en stok oud vond.

Ik merk dat ook in de winkel als zo’n piepjong verkoopstertje me voorzichtig maar doelbewust richting die afschuwelijke afdeling jurkjes en rokken duwt,. weg van de leggings en cargo broeken. Zij vind me ook oud.

En dat valt me in deze weken rondom mijn verjaardag altijd net even meer op dan in de rest van het jaar. Over een dag of 5 word ik 61. Jasses!! De meeste maanden van het jaar voel ik me geen 61, maar nu voel ik me 80. Ik weet dat ik me aanstel, maar het zijn maar een paar weken per jaar dat ik zo jankerig retrospectief ben, de rest van het jaar doe ik net alsof ik nog ehm…..40 ben?

Ik zou best weer 40 willen zijn hoor. Dat was een mooie leeftijd.

Wil jij bijdragen in de website kosten?

Aangezien alle beetjes helpen in deze duurder wordende tijden, heb ik een “Dankbaar voor alle gratis informatie”-product gemaakt. Als steuntje in de rug, voor website kosten en een keer Starbucks ofzo.

Ik ben heel dankbaar als je dit product “koopt”. Alle beetjes helpen.

Je kunt betalen met creditcard, paypal of via bankoverschrijving.

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

2 reacties