Wonen in Mexico

Kosten levensonderhoud in Mexico

Mexico blijkt voor veel Nederlanders aantrekkelijk. Dagelijks spreek ik met mensen die willen verhuizen naar dit land wat zo divers is qua cultuur en natuur. Maar hoe zit het nu met de kosten? Wat kost wonen in Mexico en hoeveel geld heb je per maand nodig om een leuk leven te leiden?

Wat jij nodig hebt om gelukkig te worden in een ander land vind ik altijd moeilijk te beantwoorden. Want dat is heel persoonlijk. Maar er zijn natuurlijk altijd basiskosten. Woonkosten, dagelijkse boodschappen, visumkosten, enz.enz.

Hoewel ook deze kosten niet voor iedereen gelijk zijn is het wel leuk om te weten in vergelijk met andere landen hoe duur of goedkoop een land is. Als je Googled op het internet kom je vaak oude forum-posts tegen over kosten van dagelijks levensonderhoud, of websites die vol enthousiasme uitleggen hoe goedkoop het leven is in land x of y. Maar ik hou me daar altijd een beetje ver van. Ik vertel af en toe hoeveel geld ik uitgeef per maand, en hoe ik budgeteer en welke conclusies jij er uit kunt trekken voor jouw situatie.

Deze keer doe ik dat in een videopodcast, je kunt luisteren naar mijn uitleg over de kosten van levensonderhoud in Mexico, met aandachtspunten waar je op moet letten als je een budget maakt voor je verblijf hier. Onderwijl kijk je naar fragmenten van Mexico en mijn leven in Mexico.

Ik denk dat je wel verrast zult zijn door het bedrag wat ik per maand uitgeef voor mijn levensstijl.

De kosten van dagelijks leven in Mexico zijn erg verandert in de afgelopen twee jaar.

Als ik. mijn uitgaven van 2019 en nu 2022, vergelijk, dan heb ik meer geld nodig om een fijn leven te leiden in Mexico. Vooral de brandstofprijzen, de dagelijkse boodschappen en het gas om te koken zijn erg in prijs omhoog gegaan.

En dat heeft natuurlijk ook invloed op uit eten gaan, en kledingprijzen. Want het moet allemaal ingekocht worden en heen en weer gereden worden. Vastgoed is ook duurder geworden, maar niet explosief. Huren zijn ongeveer hetzelfde gebleven, hoewel veel Airbnb eigenaren minder flexibel lijken in hun maandprijzen. Iedereen wil de verloren tijd van de beperkingen en de extra kosten rondom zakendoen tijdens de pandemie inhalen en dat vertaald zich in soms rare situaties over prijzen, fooien en service.

Ik vertel er allemaal over in de videopodcast.

Een goed financieel plan afgestemd op jouw wensen maakt je emigratie meer succesvol

In de video raad ik ook een boek aan, een tool om te bepalen of jouw prognose voor je nieuwe toekomst realistisch is. Dit boek kun je hier aanschaffen.

En natuurlijk kunnen we altijd praten over jouw plannen en mijn ervaring in een persoonlijk gesprek via FaceTime, Signal, WhatsApp, of Telegram.

Heb jij meer vragen over Mexico en je verblijf in Mexico?

Als jij meer vraen hebt over je verhuizing naar Mexico en je vestiging in dat prachtige land dan is deze boekenserie wellicht iets voor jou

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.