Emigreren

Emigreren en je nieuwe woonland

Je bent aangekomen op je nieuwe stek. De deur in Nederland is gesloten, afscheid is genomen, je spullen zijn onderweg of liggen achterin de auto en je hebt een nieuwe vreemd aanvoelende sleutelbos in je hand.

Na het inrichten van je huis en als de eerste boodschappen in de keuken opgeborgen zijn is het tijd om aan een nieuwe lijst met dingen te beginnen die je allemaal moet regelen.

Naast alle klussen in en om je nieuwe woonhuis en het uitzoeken van vergunningen als je wilt verbouwen zul je, afhankelijk van het land war je bent gaan wonen ook zaken moeten regelen rondom je visum, je registratie als inwoner en bijvoorbeeld een belastingnummer en ziektekostenverzekering.

Om je te helpen met deze lijst is er het boek: Emigreren, wat regel je na aankomst?

Iets anders waar je over na moet denken is je integratie (lees ook: Emigreren betekent ook: Integreren). Je wilt je namelijk wel thuis voelen in je nieuwe omgeving en mensen ontmoeten en er voor zorgen dat mensen jou kennen. Al was het maar om de taal te oefenen en een beetje aanspraak te hebben.

En verder sta je op de drempel van een hele nieuwe start. Jouw toekomst en je kunt hem helemaal zelf invullen, wellicht samen met een partner en eventuele kinderen. Maar jij hebt de regie over je leven teruggenomen en staat aan het roer. Dit is jouw nieuwe kans, jouw nieuwe leven.

Je zult merken dat je die eerste weken in een soort vakantie-roes zit. Laat dat lekker gebeuren en geniet. Vergeet niet die dringende zaken te regelen waar wettelijke termijnen aan hangen, maar daarnaast moet je gewoon lekker achterover leunen in dat vakantiegevoel. Het ebt snel genoeg weg en dan staat de nieuwe werkelijkheid alweer aan de deur.

Ik zet alle artikelen over wat je moet regelen na aankomst en wat er allemaal speelt na aankomst voor je op een rijtje zodat je lekker verder kunt lezen!

Behoefte aan extra coaching na je emigratie?

Je kunt kiezen uit drie trajecten, Deze zijn alle drie geschikt voor mensen die

  • na hun emigratie praktische vragen hebben
  • na hun emigratie willen praten over hun integratie
  • na hun emigratie toch heimwee krijgen en gaan twijfelen
  • na hun emigratie zich opeens moe en teleurgesteld voelen en verloren
  • na hun emigratie gewoon even met iemand willen kletsen over alle emoties die bij een emigratie komen kijken

 

 

 

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!