vluchten schulden ervaringen, ontsnappen schuldeisers, vluchten, geldproblemen, buitenland, schuldeisers
Dagboek,  Verdwijnen

Mijn ervaring met Vluchten voor schulden

In de tijd dat het water me financieel aan de lippen leek te staan heb ik zo vaak op internet gezocht naar de mogelijkheid om gewoon de deur achter me dicht te trekken en weg te lopen van alle stress en onmogelijkheden die ik tegenkwam. Ik was een verdrietig en bijna wanhopig mens.

Het allerergste vond ik wel dat ik nog nooit in mijn leven schulden had gehad en dat het me overkomen was. Baan kwijt, te oud voor iets nieuws en een huis onder water door de economische crisis.

Ik was puur wanhopig en had het gruwelijke gevoel dat ik in een heel slechte film de hoofdrol mocht spelen. Want het voelde heel onwerkelijk allemaal, alsof het een beetje buiten mij om gebeurde. En toch was het de keiharde waarheid, ik zou binnen een paar maanden op straat komen te staan en ik had geen idee hoe ik dat moest oplossen.

afspreken in Mexico met Jeanette Slagt

Als ik dan toch moet gaan zwerven, dan maar op een warme plek en niet in een land waar het een groot deel van het jaar te koud is om op straat te slapen

Zo vaak probeerde ik me voor te stellen hoe het leven op straat zou zijn. Op je 52ste dakloos worden is geen sinecure,d at wist ik vanuit mijn werkervaring. Ik voelde me wanhopig.

Overal waar ik aan de bel trok voor hulp ving ik bot. Niemand boeide het geen ene meter dat ik straks mijn hypotheek niet meer kon betalen, dat ik amper geld had om de maand door te komen en dat ik van de stress ziek werd.

Op een dag besloot ik het heft in eigen hand te nemen

In deze video vertel ik je mijn verhaal

Dit zijn de producten die in de video aan de orde komen:

Misschien ook leuk voor jou:

Wat heb ik geleerd van mijn ervaring en van de ervaring van anderen?

Ik ben niet de enige persoon die de deur achter zich dichtgetrokken heeft en op andere uitweg zocht dan gebruikelijk was. Ik heb met mensen gesproken tijdens mijn reizen die ook niet afgehandelde geld kwesties met Nederland hadden. Dat varieerde van een nog openstaande (studie)leningen, tot niet goed stopgezette ziektekostenverzekering of de weigering om alimentatie te betalen.

  • Het is nooit zo erg als je denkt, omdat je er midden in staat is het soms moeilijk om overzicht te bewaren en hoopvol te blijven
  • Er is een weg uit de schulden, als je je aanpast aan de geldende normen en regels
  • Sommige schulden kun je echt niet voor verdwijnen, de wereld is steeds meer met elkaar verbonden door het internet en grenscontroles zijn steeds meer gekoppeld en gedigitaliseerd
  • Incassobureaus kunnen, zeker binnen Europa zonder inmenging van een locale rechter vorderen
  • Schulden worden doorverkocht aan andere incassobureaus en dat doet rare dingen met je verjaringstermijn
  • Als je een deurwaarder in een ander land op de stoep krijgt zijn de gevolgen vaak groter en ingrijpender dan in Nederland vanwege andere wetten en regels In dit boek vertel ik jou hoe je kunt vluchten voor schuldeisers, hoe je verdwijnt van het internet, een nieuwe identiteit opbouwt en hoe wat de gevolgen (kunnen) zijn als je wegloopt uit Nederland. Al je vragen over vluchten voor schulden worden in dit boek beantwoord. Het staat boordevol praktijkverhalen en heeft een handige lijst met websites.

Wil je meer lezen over vluchten voor schulden en de ervaringen van anderen en mogelijkheden om te verdwijnen

Vluchten voor schulden, kan dat?

Als het water je aan de lippen staat lijkt het ...

Ik wil Emigreren maar ik heb schulden

Als je wilt emigreren en je hebt schulden word je ...

Van de aardbodem verdwijnen

De wens om te verdwijnen lijkt toe te nemen. Maar ...

Kun je nog verdwijnen anno 2023?

Verdwijnen in een eeuw waarin alles bijna digitaal is geregeld, ...

Vluchten voor schulden anno 2023

De wereld grijpt digitaal steeds meer in elkaar. En steeds ...

Hoe kan ik weg uit Nederland?

Dromen van vertrekken uit Nederland, maar het gevoel hebben dat ...

Vluchten voor schulden, verjaringstermijn

Als jij overweeegt om te vluchten voor je schulden bijvoorbeeld ...

Steeds meer mensen willen weg uit Nederland

Loop jij met het verlangen om te emigreren? Je bent ...

Heb ik een paspoort aantekening of signalering?

Hoe weet je of je een paspoort aantekening hebt? En ...

Vluchten voor Schulden, de antwoorden!

Er wordt momenteel zoveel gezocht op emigreren met schulden, en ...

Langdurig Reizen met schulden

Stel je wilt gaan backpacken, of gewoon reizen, eveen weg ...

Niet genoeg geld om te emigreren?

Droom jij van een nieuwe start in een nieuw land, ...

Uitschrijven in Nederland, wat zijn de gevolgen

Als je gaat of wilt emigreren komt ook de vraag ...

Weglopen voor schulden, dat kan best

Veel mensen hebben zoveel schulden dat ze zoeken naar een ...

Emigreren met schulden

Er zijn mensen die zich af vragen of je kunt ...

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!