Vakantiegangers

Bespaar op je energierekening overwinter in Mexico

Nederlanders vertrekken naar het buitenland, om kosten te besparen thuis. In plaats van honderden euro’s neer te tellen voor de energienota, vertrekken velen voor maanden naar het buitenland. Als je van je baas mag thuiswerken is dat helemaal een goede optie natuurlijk.

Het is een moderne legale stroom van vluchtelingen zo lijkt het wel, Nederlanders die massaal naar warmere landen trekken om zo op de Nederlandse energierekening te besparen. Economische vluchtelingen nieuwe stijl. Of je nu 600 euro betaald aan Eneco of 600 euro betaald voor een zonnig appartement aan de Costa del Sol, of misschien zelfs wel aan de Riviera Maya, dat kan een heel verschil maken.

Ik had de eerste energieklant een week of wat geleden. Met de vraag op welke visum dat in Mexico kon en hoe ze dat het beste konden aanpakken. Ze hoefden gen luxe appartement als ze maar naar buiten konden, zelf konden koken en op loopafstand van het strand, met goed internet. Want de baas vond het prima om vanuit het buitenland te werken als hij maar niet merkte dat het werk er onder te lijden had.

Doe mij ook zo’n werkgever!

Hoe pak je dat aan? Zo’n tijdelijke verhuizing vanwege de hoge energiekosten?

Eerst maak je een rekensom: wat zou je in 6 maanden betalen aan energie als je in Nederland comfortabel wilt wonen in je eigen huis? Hoeveel schat het energie bedrijf in dat je volgend jaar extra moet betalen als je de gaskraan open laat deze winter en thuis werkt, en je huis verwarmt, doucht, kookt enz.

Neem dat bedrag, rond het in je voordeel af: Dus naar beneden, want dan kan het niet tegenvallen straks. Je wilt immers geen onverwachte financiële tegenvallers in deze dure tijden en kijk dan of dat geld genoeg is voor ene vliegticket en de huur van een Airbnb in het buitenland, bijvoorbeeld in Mexico waar de huren relatief laag zijn en je voor een euro of 200-300 een leuke studio kunt huren in Playa del Carmen, all in met razendsnel glasvezel internet.

Lukt dat? Nou dan wordt het tijd om je koffers te pakken.

Je kunt namelijk via het e-loket op de luchthaven van Cancun zo binnenlopen en je krijgt dan zoals vanouds weer een visum voor 6 maanden.

Dat helpt je mooi de winter door.

Wil je zeker weten dat je dit visum krijgt, dan kun je dit ook aanvragen bij de Ambassade van Mexico in Den Haag. Dan weet je helemaal zeker dat je niet tegen beperkingen aanloopt als je aan de grens staat in Mexico.

cancun mexico, veiligheid, veilig, wonen, reizen, kartel oorlog, schietpartijen

Waar moet je rekening mee houden als je op vakantie gaat voor langere tijd in Quintana Roo?

Het is druk, hele erg druk, het lijkt wel alsof de hele wereld zich voelt aangetrokken tot Mexico en de Riviera Maya. Je kunt ook kijken of je niet liever in een rustigere plek gaat overwinteren. je kunt ook direct op Mexico Stad vliegen en vanwaaruit een binnenlandse vlucht nemen naar elke willekeurige locatie in Mexico, bijvoorbeeld Campeche, of Baja California Sur, waar het een stuk rustiger is. (lees ook: De beste tijd van het jaar voor La Paz, Baja California Sur)

Je betaald als je vanuit Quintana Roo vertrekt  terug naar Nederland VISI-Tax tel dit wel op bij je totale budget voor deze overwintering.

Leuke betaalbare huizen vinden hoe doe je dat?

je wilt natuurlijk wel leuk wonen en niet te duur, anders is het niet de moeite waard. In dit blog leg ik uit hoe je een leuk betaalbaar huis of appartement kunt vinden in Playa del Carmen, maar die werkwijze werkt voor elke stad in Mexico en je kunt al in Nederland beginnen met zoeken naar een huis.

Wat kost het dagelijks leven in Mexico?

Je wilt natuurlijk wel lekker leven hier, maar misschien heb je wel gehoord dat Mexico heel goedkoop is en dat valt dan misschien een beetje tegen. tenzij je je hele periode taco’s op de hoek van de straat bij een kraampje wilt eten, wat nu niet het meest gezonde voedsel is. Mexico is gene goedkoop land, maar het is wel goedkoper dan in Nederland, je bespaard vooral op je huur, op benzine en op dagelijkse boodschappen. Uit eten gaan kun je net zo duur maken als je zelf wilt.  (lees ook: Inflatie in Mexico)

Tot slot

Je zult merken dat wanneer je in Mexico woont het leven anders is, de oorlog in de Ukraine, de voedselschaarste de energieproblemen, het lijkt hier allemaal niet op de voorgrond of zelfs niet te bestaan, ook al wil Europa en het de kranten in Europa je doen geloven dat de hele wereld lijdt onder de acties van Putin.  Niets is minder waar. Waar je wel rekening mee moet houden is dat er meer Russische toeristen zijn in Mexico dan ooit tevoren. En dat is omdat Mexico geen partij kiest in dit conflict en zich humanitair wenst op te stellen en iedereen altijd welkom is in Mexico. Net als gedurende COVID en de lockdowns, de wereld draaide hier redelijk normaal door en dat doet hij nog steeds.

heb jij nog vragen, dan kun je een persoonlijk gesprek met mij inplannen:

 

Meer lezen over het dagelijks leven in Mexico o.a. over veiligheid doe je hier

 

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. Momenteel leeft ze in een dorp in de woestijn van Baja California Sur in Mexico

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.