Wonen in Mexico

Een huis of land kopen in Mexico

Vastgoed in Mexico, of het nu land is of een flat of een huis kan een goede investering zijn. In vergelijk met de prijzen van vastgoed in Nederland is het investeren in vastgoed in Mexico nog rendabel en betaalbaar.

Hoewel prijzen dramatisch gestegen zijn de afgelopen jaren, zeker in de populaire gebieden waar veel buitenlanders en dan met name Amerikanen komen die heel andere prijzen gewend zijn dan in Nederland en bereid zijn enorme bedragen te betalen.

Maar ondanks dat alles kun je in Mexico betaalbaar land vinden, tegen redelijk lage kosten een huis bouwen en onderhouden. Omdat huizen prijzen niet zo extreem in prijs gestegen zijn als bijvoorbeeld in Nederland.

Zoek jij een huis in populaire bestemmingen als Tulum, Playa del Carmen, Cancun, San Miguel de Allende, Los Cabos of de omgeving van Puerto Vallarta, hou er dan rekening mee dat je de hoofdprijs betaald voor een huis.

In het e-boek “Vastgoed-gids voor Mexico, een huis of land kopen” vind je alle informatie die je nodig hebt voor het kopen van land of vastgoed in Mexico.

Het voorziet jou van de essentiële informatie in terminologie, kopen en financieren van vastgoed. En een uitleg van de hierbij betrokken partijen en hun taken.

Mexico kent een Federale Regering en 32 autonome Federale Staten, en hoewel de overheid op grote lijnen stuurt en dit ook geldt voor investeringen en de vastgoed markt, kunnen regels in detailas afwijken per staat of stad.

Daarbij zijn land en huizen binnen toegestane projectgebieden vaak gebonden aan lokale wet en regelgeving voor dat specifieke project. Dit kan voordelig of nadelig zijn.

Omdat het land zo groot is en de vastgoed markt zo divers is dit e-boek dus een richtlijn die een betrouwbaar beeld schetst van de landelijke mogelijkheden.

De vastgoedmarkt die gericht is op buitenlanders is veelal gericht op Amerikanen en Canadezen, deze groep besteedt jaarlijks miljoenen op de vastgoed markt in Mexico. De informatie die je leest is vaak niet van toepassing op Europeanen omdat de mogelijkheden en afspraken anders zijn, bijvoorbeeld op het gebied van financiering.

In dit e-boek schrijf ik vanuit de positie van de Nederlander die een huis wil kopen in Mexico en wat dan de mogelijkheden zijn.

Maar ook waar je op moet letten, wie verantwoording draagt voor welke taken in het aankoopproces en wat voor tijdspad je kunt verwachten. Uiteraard komen ook de kosten aan bod.

Deze vastgoed gids is een prachtige aanvulling op het handboek “Wonen in Mexico”.

 

Jeanette reist over de wereld sinds haar 17de, maar altijd met een huis om naar terug te keren. In 2015, op haar 54ste, liet ze ook dat huis achter. Je zou haar een nomade kunnen noemen want ze zwerft het liefst over de aarde op een motor met alle bezittingen achterop. Zo reisde ze bijvoorbeeld door de Filipijnen en nu dwars door Mexico. Ze is eigenaar van Leaving Holland en Floating Coconut websites. En ze geniet van haar werk als Emigratie Coach waarbij ze anderen helpt hun emigratie droom te verwezenlijken.

error: Sorry!