motorrijden buitenland, motorrijden Filipijnen, motorrijden Mexico, riding nomad, reizen en werken

Motorrijden in het buitenland

Na mijn emigratie naar de Filipijnen ontdekte ik al snel dat zonder rijbewijs mijn leven heel beperkt zou zijn. Ik zou alleen die plekken zien waar de bus stopte, de lokale bevolking mij heen wilde brengen of de toeristen kwamen. Kortom: ik zou afhankelijk zijn van derden voor mijn ontdekkingsreizen. 

Dat was geen aantrekkelijk vooruitzicht, ik besefte dat ik de mooiste plekjes van de aarde zou gaan missen. Dus tijd om een nieuw avontuur aan mijn toch al grote avontuur toe te voegen en mijn rijbewijs te halen.

In de Filipijnen was dat appeltje eitje, en ook in Mexico was dat snel geregeld.

Op de website, maar ook op mijn YouTube kanaal kun je menige rit zien die ik gemaakt hebt, Zo trok ik in de Filipijnen 8 maanden lang door het land met al mijn bezittingen achterop. In Mexico werd ik overvallen door de COVID pandemie, dus ik ben bezig met de voorbereidingen van identieke grote reis dwars door het land.

Tot die tijd maak ik korte ritten op het Yucatan Schiereiland waar ik in de staat van Quintana Roo woon.

Mijn ervaringen kun je hier op de website lezen, en ik schrijf over wetten en regels, ontwikkelingen en andere zaken die met motorrijden in het buitenland te maken hebben.

Mijn Motoren tot nog toe

punctured, tubeless, repair, yamaha

Yamaha SZ 150, mijn eerste motor in de Filipijnen, met een vers rijbewijs op zak was dit groot genoeg om te beginnen. Het was een fijne wendbare motor en ik heb er heel wat kilometers opgemaakt.

motortochten in verre landen

Bajaj Dominar 400, een motor uit de hoek van Kawasaki. In India is dit een super populaire motor en ik begrijp wel waarom. Hij is snel, robuust en uiterst betaalbaar voor zijn klasse. Het was liefde op het eerste gezicht toen ik hem in de kleur Plum in de winkel zag staan. En ik ben er nog steeds een beetje verliefd op.

motor, Mexico, temporary resident, verzekering, emigratie, transport, auto,

BMW G 310GS, mijn motor in Mexico. Lerend van de Dominar en de Yamaha heb ik besloten een meer dual sport motor te kopen in Mexico. Mijn eerste onverharde weg vol kuilen had ik op dag 2 al onder de banden. Deze motor is zoveel beter geschikt voor allerlei terrein en hoewel hij minder krachtig leek dan de Dominar ligt de kracht van deze motor anders, de snelheid is er niet minder om, het comfort is des te groter.

Op de website Leaving Holland lees en zie je alles over mijn motortochten in verre landen.

Ik hoop dat je met mij meereist!

rijbewijs, Mexico, emigratie, temporary resident, visum, tijdelijke verblijfsvergunning, fmm, toerist

Je Mexicaanse rijbewijs halen als Temporary Resident

Ben jij op een tijdelijke verblijfsvergunning in Mexico dan mag je je Nederlandse rijbewijs maar 30 dagen gebruiken. Je moet ...
Verder Lezen
bicol zigzag route filipijnen reizen

Filipijnen: motortocht over de Bicol ZigZag Route

In het jaar 2017-2018 trok ik op de motor door de Filipijnen. Deels over de Pan Philippine Highway, route AH26, ...
Verder Lezen

Heb jij vragen over het leven in het buiteneland of overweeg je ook digitale nomade te worden, al dan niet met eigen vervoer? Neem dan contact met mij op en laten we samen praten over de mogelijkheden en kansen die er voor jou liggen.


Advertenties