motorrijden buitenland, motorrijden Filipijnen, motorrijden Mexico, riding nomad, reizen en werken

Motorrijden in het buitenland

Na mijn emigratie naar de Filipijnen ontdekte ik al snel dat zonder rijbewijs mijn leven heel beperkt zou zijn. Ik zou alleen die plekken zien waar de bus stopte, de lokale bevolking mij heen wilde brengen of de toeristen kwamen. Kortom: ik zou afhankelijk zijn van derden voor mijn ontdekkingsreizen. 

Dat was geen aantrekkelijk vooruitzicht, ik besefte dat ik de mooiste plekjes van de aarde zou gaan missen. Dus tijd om een nieuw avontuur aan mijn toch al grote avontuur toe te voegen en mijn rijbewijs te halen.

In de Filipijnen was dat appeltje eitje, en ook later in Mexico was dat snel geregeld.

Als “Riding Nomad” trok ik in de Filipijnen 3 jaar lang door het land met al mijn bezittingen achterop. Inmiddels rij ik sinds 2019 in Mexico, nieuw land, nieuwe motor. Ik trok van Cancun naar La Paz, van dorp naar dorp, zoveel mogelijk over reguliere wegen, geen tolwegen of snelwegen.

En in 2023 van La Paz, in Baja California Sur, weer terug langs de kust van de Stille Oceaan, de Zee van Cortez, van de grens met de USA tot aan de grens met Guatemala voor ik de oversteek maakte naar de Golf van Mexico. Inmiddels heb ik besloten een tijdje in Merida te blijven plakken.

Mijn motoren tot nog toe

punctured, tubeless, repair, yamaha

Yamaha SZ 150, mijn eerste motor in de Filipijnen, met een vers rijbewijs op zak was dit groot genoeg om te beginnen. Het was een fijne wendbare motor en ik heb er heel wat kilometers opgemaakt.

motortochten in verre landen

Bajaj Dominar 400, een motor uit de hoek van Kawasaki. In India is dit een super populaire motor en ik begrijp wel waarom. Hij is snel, robuust en uiterst betaalbaar voor zijn klasse. Het was liefde op het eerste gezicht toen ik hem in de kleur Plum in de winkel zag staan. En ik ben er nog steeds een beetje verliefd op.

motor, Mexico, temporary resident, verzekering, emigratie, transport, auto,

BMW G 310GS, mijn motor in Mexico. Lerend van de Dominar en de Yamaha heb ik besloten een meer dual sport motor te kopen in Mexico. Mijn eerste onverharde weg vol kuilen had ik op dag 2 al onder de banden. Deze motor is zoveel beter geschikt voor Mexico en hoewel hij minder krachtig leek dan de Dominar ligt de kracht van deze motor anders, de snelheid is er niet minder om, het comfort is des te groter.

 

Download gratis GPX bestanden van motortochten in de Filipijnen en Mexico via Website  MotoTravel


Motor rijden in Mexico


Motor rijden in de Filipijnen

Geen berichten gevonden.

Heb jij vragen over het leven in het buiteneland of overweeg je ook digitale nomade te worden, al dan niet met eigen vervoer? Neem dan contact met mij op en laten we samen praten over de mogelijkheden en kansen die er voor jou liggen.

 

Of nodig mij uit als (digitaal) gastspreker op jouw evenement of in een persoonlijk gesprek als jij in Merida Mexico bent


Advertenties

error: Sorry!