From Pueblo to Pueblo dwars door Mexico

Na een lange voorbereiding en uitstel vanwege de COVID pandemie is het dan eindelijk zo ver! De grote reis gaat beginnen. From Pueblo to Pueblo, van dorp naar dorp, dwars door Mexico, ruim 5500km van Cancun naar La Paz. En jij kunt meereizen!

Het waren best ingewikkelde maanden van voorbereiding ten eerste omdat alle papierwerk zo lang op zich liet wachten hier in Quintana Roo, maar ook vanwege de pandemie. COVID gooide ernstig roet in het eten en het leek verstandiger om te wachten tot de Mexicaanse regering het sein gaf dat het allemaal redelijk onder controle is.

En dan is het nu eindelijk zo ver. Samen met mijn zoon Arnan, die man van AdRotate voor WordPress ga ik van Cancun naar La Paz rijden. Een tocht van ruim 4000 km. We hebben al onze bezittingen achter op de motor en rijden dwars door het land. Op deze tocht proberen we zoveel mogelijk van het land en de natuur te zien. Om dat te realiseren vermijden we daar waar het kan tolwegen en grote wegen en rijden we dus echt van dorp naar dorp, from Pueblo to Pueblo.

Voorbereidingen

Voor we op pad gingen hebben we al heel wat kilometers gereden. Om de motoren te leren kennen en het bereik op 1 tank benzine. We rijden op voor ons totaal nieuwe motoren, en in een vreemd en onbekend land. Dus we hebben 101 vragen:

  • hoe zijn de wegen?
  • wat is het verbruik van de motoren?
  • waar staan benzine pompen en als die er niet zijn wat dan?
  • hoe gaan we om met checkpoints en controles?
  • zijn we veilig als we zo afdwalen van de bewoonde wereld?
  • Hoe is het om veel over onverharde wegen te rijden en hoe zien die er uit als het bijvoorbeeld regent?
  • Hoeveel kilometer is realistisch om te rijden op een dag?
  • Kloppen de kaarten en de apps?
  • Hoe werkt het als er geen enkel telefoon of internet signaal is?

Natuurlijk hebben we al rijervaring opgedaan tijdens onze tochten in de Filipijnen, maar Mexico is zeker weten niet te vergelijken en dat weten we nu. Tussen alle proefritten door wachten we op spullen die van over de hele wereld toegezonden worden. (Lees ook: De BMW G 310 GS en uitrusting)

Digitale Voorbereiding

En dan is er de voorbereidingen op internet, we promoten, hebben een hashtag #frompueblotopueblo en delen waar we kunnen over wat we gaan doen. We zijn lid geworden van diverse riders-groepen en hebben apps voor motorrijders waar we foto’s posten. Ondertussen zetten we tussen de bedrijven door nog even snel een internationaal Motor Forum op. (Ga naar: Mototravel.net)

Alles staat in de startblokken en het is tijd om de tassen in te pakken en de komende maanden leven we in hotelkamers, eten we in restaurants en rijden we tot de horizon en verder.

Reis jij met mij mee door Mexico?

Je kunt deelnemen aan deze prachtige reis door een (gratis) abonnement te nemen op het YouTube kanaal en als je dan op het belletje klikt krijg je op YouTube een teken dat er een nieuwe video is. (ga naar:  Leaving Holland Channel)

Je kunt ons steunen, door onze posts te delen op jouw sociale media met jouw achterban, maar ook door geld over te maken zodat ons materiaal zoals cameras en laptops up to date blijven. Klik op de afbeelding om via Paypal een donatie te doen, ik ben je eeuwig dankbaar!

donatie Leaving Holland Website
Wil je liever geen Paypal gebruiken? Gebruik deze link


From Pueblo to Pueblo

Opgeven bij tegenslag? En een reisje naar Bacalar

Ik ben een doemdenker, een zwartkijker, ik ben een type van een half leeg glas. Oh, ik weet het, het ...
Lees Verder

Wat doe je als de politie je aanhoudt in Mexico?

Op een motortocht als de mijne kom je heel veel checkpoints van politie en emigratiediensten tegen, en vaak ook het ...
Lees Verder

Reisfoto’s, een weekje Merida

De eerste stop van mijn reis door Mexico die van Cancun naar La Paz in Bajaj California Sur, gaat is ...
Lees Verder

We rijden door een zwaar beschadigd Mexico

Mijn reis door Mexico gaat letterlijk van Pueblo naar Pueblo. Ik reis door dorpen, via de Libre en achterafweggetjes waar ...
Lees Verder

Een bezoek aan Francisco May, Mexico

Op de motor door Mexico, een spannende expeditie van het Yucatan schiereiland, dwars door het land naar de andere kant, ...
Lees Verder


Advertentie